Nyt fra Grundtvigs

På Grundtvigs Højskole har vi startet vores egen redaktion. Den hedder Grund. Her vil vi gennem billede, tekst og lyd dokumentere livet på højskole.

Wheels Night

I minusgrader og med stjerneklar aftenhimmel fejrede vi (h)jul d. 1. december, da arrangementet ”Wheels Night”, planlagt af Grundtvigs aktivisthold, rullede af stablen. Folk i alle aldre mødtes i Street-Lab i Hillerød og trillede derefter i samlet flok af sted på løbehjul, skateboard, rulleskøjter og cykel.

Podcast: Grundtvigs og femtiden

Med kun to uger tilbage af højskoleopholdet er fremtid et emne der bliver talt meget om. I denne podcast snakker vi med Jose, Frida og Cicilia, om hvordan de ser på deres fremtid.

”Det Gyldne Kamera”

En regnfuld og grå onsdag formiddag blev fotografi-holdet sendt ud i Københavns gader på en hæsblæsende fotomarathon. Hvert kvarter tikkede en ny opgave ind. Ni opgaver på lidt over to timer. Uden tid til at tænke for meget, men tid nok til at fotografere det umiddelbare. Vandrepokalen ”Det gyldne kamera” var på højkant.

Grundtvigs Festival

Gaden var midtpunktet for festivalen, der lå Lillebitte scene, som klokken 20.00 dannede ramme for lyrikoplæsning, i spisesalen var Storescene, og Lille scene var i opholdsstuen. På de to scener blev der spillet i alt ti koncerter, og musikprogrammet rummede alt fra rap til indierock.

Video: Døden - et spejl på livet

I projektugen på Grundtvigs Højskole om 'ildsjæle' beskæftigede vi os med temaet Døden. Med afsæt i fotografen Klaus Bos projekt 'Dead and Alive' er det blevet til denne lille film om dødsritualer. Klaus Bo har siden 2002 rejst verden rundt og gennem sit kamera dokumenteret forskellige kulturers dødsritualer.

Fotoserie: Statsminister Lars Løkke Rasmussen

I anledningen af kommunal- og regionsrådsvalget kom statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forbi Grundtvigs Højskole. Det kom der denne fotoserie ud af.

Portræt: Skuespiller Carsten Bjørnlund

Vi havde fornøjelsen af at have besøg af skuespiller Carsten Bjørnlund, som for mange er kendt som Frederik fra tv-serien Arvingerne. Her snakkede Carsten om alt lige fra sin svære opvækst, hans tidlige kærlighed til skuespillet og om at leve sig ind i en rolle.

Solokoncert med Bisse

baren blev åbnet
og jeg røg en halv cigaret
jeg er ellers stoppet med at ryge
og alligevel fandt jeg mig selv
med en øl i den ene hånd
og en smøg i den anden

Rejsedagbog fra Marrakech

Klokken var lidt i tre lørdag morgen, da 50 højskoleelever med croissanter og kufferter i hånden kom på plads i en bus foran skolen. En time senere var vi ved Københavns Lufthavn, og tjekkede mennesker og kufferter ind på maskiner. Vi fik en kop kaffe og var klar til at lette mod Marrakech kl 06.00.

Brysttryk og kommentar til Jakob Olrik

Da kattene var ude, dansede alle musene. For nylig holdt drengene på Grundtvigs Højskole polterabend for den figurerede gom, Svante. Skolen virkede tom og forladt, så musene besluttede sig for at danse noget liv i den. I nattens mulm og mørke sneg de sig over til Nyrops Hus og fandt papir, maling og svampe frem. Trøjerne blev smidt, brysterne malet og papiret trykt.

Økologisk høstdag på Mangholm

Grundtvigs Højskole er tovholder på fællesmiddagen for alle i Hillerød hver anden onsdag. Her er alle velkommen til en gratis måltid under parolen "Spis og snak med en, du ikke har spist og snakket med endnu".
I forbindelse med en af fællesmiddagene var vi ude i marken og høste grønt til fællesmiddagen. Det kom der denne fotoserie ud af.