Ud i naturen

Ud i naturen er et praksisorienteret fag med fokus på tur, natur og færdigheder til at opholde sig udenfor ved f.eks. skov, kyst, sø og hav. Op af sofaen, ud i solen. Faget har også eksistentielle og åndelige perspektiver på menneske og natur.

Hvad er det, der er, derude?

Det er liv, og det er glade dage. Naturkundskab og naturerfaringer er vejen til trivsel, fællesskab og perspektiver på den verden, vi lever i. Bliv klædt på til at kunne sove, spise, være og trives i det store, dejlige udenfor.
Vi skal på lange og korte ture. Vi øver basale friluftlivsfærdigheder, fx optænding, overnatning og navigation, lader os inspirere af natur- og kulturlandskabernes fortællinger, nyder roen omkring bålet, undersøger naturens muligheder for leg, idræt og sociale aktiviteter, laver orienteringsmarch i skoven, og meget andet i og med naturen.

Faget fokuserer på

På den ene side, gode skills og sociale evner til friluftsliv, på den anden side søger det at skabe rum for konkrete, inspirerende og mindeværdige oplevelser, for folk, der har lyst til at tilbringe mere tid i naturen. Det er fedt at lave bål uden hjælpemidler, håndtere og anvende trangiasæt, sætte bivuak op, filetere fisk, opholde sig i skoven i mørke, kunne førstehjælp og sanke svampe.

Vi skal dyrke sociale dynamikker og lære hvordan grupper fungerer sammen, hvilke roller man indtager, hvordan man kommunikerer, lytter og lægger planer – og hvordan man er til stede uden telefon.

Vi skal desuden lave bushcraft, hvor vi går kreativt til værks med forhåndenværende materialer for at lave stole og andet godt til lejren.

Du vil blive engageret i lokale naturprojekter; fx iltsvind i Roskilde Fjord, Naturreservat i Gribskov, invasive arter; hvad er de, hvad gør dem til invasive arter, og hvordan kan man herfra tale om lokal og regional biodiversitet, osv.

Det kan du forvente af Ud i naturen:

– Bliv klædt på til at kunne sove, spise, være og trives udenfor
– Bliv klædt på til at kunne rejse og tage på forskellige slags ture
– Bliv glad i låget
– Bliv overrasket over dig selv, de andre og naturens muligheder
– Basale friluftlivsfærdigheder, fx. optænding af bål, overnatning, kano og meget mere.
– Faget giver gode skills og sociale evner til friluftsliv
– Faget giver eksistentielle perspektiver på naturen som grobund for trivsel og bæredygtighed

Læs underviser Emil Hageman Christensen beretning om faget her

Underviser: Emil Hageman Christensen