Rytmisk kor

Uge 27

Oplev en intens koruge på Grundtvigs Højskole, når vi inviterer til det populære kursus Rytmisk Kor under ledelse af to af landets absolut dygtigste korledere, Line Groth og Morten Kjær.

Tilmeld dig dette kursus!
Kursusbeskrivelse

Ugen byder på inspirerende musikalske foredrag med bl.a. dirigent Peter Ettrup Larsen, radiobiograf af journalist Louise Krage, få tjek på noderne ved Mette Heisters lyngennemgang og tjek på din sangteknik ved Christina Boelskiftes masterclass.Ugen slutter af med et brag af en koncert som resultat af timevis af øvning krydret med masser af energi og en pæn portion talent.

Til koncerten skal kursisterne synge kor for en kendt dansk sanger, der i år bliver ingen mindre end JULIE MARIA, og et blændende godt liveband med professionelle musikere akkompagnerer koret. Desuden vil der være masser af højskoleliv med morgensamling, bålaften, yoga, højskolesange, cafekoncerter, aftenbar, sommerliv og lækker mad og hyggeligt samvær med de andre kursister.

Kontakt skolen for bestilling af særskilt korfolder for Rytmisk Kor, hvor du kan læse mange flere detaljer om kurset. Løbende opdatering om navne og arrangementer for ugen her på siden eller bliv medlem af Facebookgruppen “Rytmisk kor Grundtvigs højskole”.

NB! Det er vigtigt for planlægningen, at du husker at vælge workshop ved tilmelding (på nettet vælger du workshop i beskedfeltet – skriv “Line” eller “Morten”). Indhold og tema på workshops kommer snarest – meld dig derfor ind i facebookgruppen og følg med.
Bemærk: Hvis du er under 30 år og er studerende, er prisen for en kursusuge 2.200 kroner.

Vi glæder os til at se dig.

Kursusledere: Louise Krage og Mette Heister

 

Fælleskor

Der vil være Fælleskor flere gange i løbet af ugen med korlederne på skift, og det er en god variation til workshoppens koncentrerede forløb. Derudover lyder det fantastisk, når alle skolens korkursister er samlet. Morten Kjær og Line Groth har frie hænder til at gøre, hvad de vil i disse lektioner, og har ikke samme tema som i workshoppen.

WORKSHOP #1
Pop.dk v. Line Groth

Sprøde popsange, som går både i hjernen, hjertet og hofterne – som hænger i ørerne længe efter, og som man ikke kan sidde stille til! Og udfoldet i storladne korarrangementer, som efterlader både publikum og korsangere helt høje! Det er repertoiret på denne workshop, hvor vi skal synge nogle af tidens skønneste pophits af Mads Langer, Mø og Bjørnskov. Blandt andet Vi Overgi’r os langsomt og Vi er helte. Vi tager os tid til at dykke ned i musikken, nørde rytmerne og det fede groove. Alle kan være med, men det er en fordel at have sunget i kor før.

Line Groth er sanger, arrangør og medleder i det verdensberømte rytmiske kor, Vocal Line, som bl.a. har optrådt med Rolling Stones og med vokalkunstneren, Bobby McFerrin. Hun synger desuden i den prisvindende elektroniske vokalgruppe, Postyr, som på kort tid er blevet et stort navn på den internationale vokalscene med turnéer i hele Europa, USA og Taiwan. I 2016 vandt gruppen en CARA Award i USA for Bedste Europæiske Album’  med albummet, Paper Tiger. Endelig leder Line eliteungdomskoret Syng Selected.

Line Groth har bred erfaring i undervisning af sangere i alle aldersgrupper og på alle niveauer. Hun har bl.a. undervist på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt på Det Jyske Musikkonservatorium, hvorfra hun selv er kandidat med speciale i rytmisk sang og korledelse. Line Groth er meget efterspurgt både i ind- og udland som arrangør og workshopinstruktør og er kendt som en engageret og inspirerende underviser.

WORKSHOP #2
Nordisk electro-soul v. Morten Kjær

Nordisk electro-soul: Ja da! Vi synger kraftfulde, groovy, storladne, smukke, svedige, elektroniske sange af Susanne Sundfør (Norge), Erik Hassle (Sverige) og måske også Of Monsters and Men (Island) og Laura Mvula (England). Det er fra 50. nordlige breddegrad og op. Det er inderligt og umiddelbart. Det er cool og soulet på én gang!
Har du en solosanger i maven, bliver der mulighed for at træde frem og give den gas. Og foretrækker du at være en del af det store vokale maskineri i baggrunden, så er her også spændende udfordringer for dig. Vi lærer musikken ved hjælp af tekstark. (De nodehungrende kan få noder om onsdagen). Det giver frihed til at bruge ørerne ekstra meget og give en flot koncert med overskud til at kommunikere med publikum. Når vi ikke arbejde direkte på at lære nye numre, så øver vi sangteknik, rytme, lytning og gruppeimprovisation. Det er en fordel, hvis du har sunget i kor før, da nogle af arrangementerne har mange stemmer.

Morten Kjær er sanger, sangskriver og korinstruktør. Han er uddannet fra det rytmiske musikkonservatorium i Aarhus og har været medlem af vokalensemblerne Basix (DK), Vocal Line (DK) og M-Pact (USA).Siden 2010 har Morten Kjær haft base i Los Angeles, hvor han udgiver musik under kunstnernavnet Kier. Hans seneste solo-album, “Pendulum”, udkom i 2015. Desuden turnerer han internationalt med sit band, Ebb & Flow, og arbejder som Musical Director på teaterforestillingen ”It Gets Better”. Morten er en efterspurgt arrangør og korinstruktør på flere kontinenter, og det er også ham, der står bag kor-arrangementerne til den danske “Shu-bi-dua – The Musical”.

Program

(Ret til ændringer forbeholdes)

Søndag den 2. juli
16-17 Ankomst og indkvartering. Te, kaffe og brød.
17.00 Rundvisning på skolen
17.30 Velkomst i foredragssalen
18.00 Aftensmad
19.15 Fælleskor ved Line Groth og Morten Kjær
21.00 Aftenkaffe og baren åbner (øl, vin, sodavand)

Mandag den 3. juli
09.00 Morgensamling
10.00 Workshop
13.30 Tjek på noderne – en lyngennemgang (frivilligt)
14.00 Workshopkor
16.00 “Hvorfor bruge tid på musik?” – foredrag ved dirigent Peter Ettrup Larsen
19.30 Get together
21.00 Bålaften og ønskekoncert fra Højskolesangbogen. Aftenkaffe og bar.

Tirsdag den 4. juli
09.00 Morgensamling
10.00 Workshopkor
14.00 Oplæg om stemmen/stemmeteknik (navn på oplægsholder kommer snarest)
16.30 Fælleskor
19.30 Sangskriverkoncert v. Tue West og gæst (NB:parallelt med korkurset kører et sangskriverkursus)
21.00 Åben sangskriverscene og bar

Onsdag den 5. juli
09.00 Morgensamling
10.00 Workshop
14.00 Masterclass med Christina Boelskifte – offentlig sangtime for solister
16-18 Fri tid / Yoga-undervisning
19.30 Fælleskor/workshopkor
21.00 Friluftsønskekoncert med husorkestret “The Grundtvig Experience”

Torsdag den 6. juli
09.00 Morgensamling
10.00 Workshopkor
14.00 Radiobiograf
16.00 Workshopkor
19.30 Prøver med band. Fælleskor/workshop
21.00 Åben sangskriverscene og bar

Fredag den 7. juli
09.00 Morgensamling
10.00 Korprøver med band. Fælleskor/workshop
13.30 Prøver med Julie Maria
15.00 Generalprøve
17.45 Fællesfoto og peptalk i parken
18.00 Offentlig koncert
19.00 Festmiddag

Lørdag d. 8. juli
8.30-9.30 Morgenmad
09.30 Morgensamling i spisesal
10.00 Afrejse