Grundtweek

Det bedste fra et højskoleophold kogt ned til en uge

OBS: Vær opmærksom på at du ved tilmelding skal vælge indkvartering med eller uden afbestillingsforsikring

Kursusbeskrivelse

På Grundtweek koges alt det bedste fra et 5 måneders højskoleophold anno 2024 ned til en oplevelsesrig sommerkursusuge.

Fokus er på det allerbedste ved højskolelivet: en række fede workshops, morgensamlinger, bangers fra højskolesangbogen, temafester etc.

I løbet af ugen følger du undervisningen på et spor, som er udviklet særligt til årets Grundtweek. På sporene vil du møde en blanding af højskolens lærere og tidligere elever, som underviser i lige netop dét, de brænder mest for. Du vælger selv hvilket spor, du vil følge.

Ugen er tilrettelagt af Højskolens lærere i samarbejde med elevforeningens bestyrelse, der består af tidligere Grundtvigs-elever.

Kurset er åbent for alle, der har lyst til at opleve eller genopleve højskoleånden.

 

Medarrangør: Elevforeningen

Elevforeningen Grundtvigselever er en forening af tidligere elever på Grundtvigs Højskole, der arbejder for at vedligeholde den gode forbindelse og styrke sammenholdet mellem tidligere elever og højskolen.

Det sker gennem forskellige initiativer på og udenfor højskolen. Det kan f.eks. være Gammelelevweekender, Grundtweek og Grundtvigs i byen.

Foreningens opgaver tager bestyrelsen sig af. Det er derfor også dem, der har været med til at arrangere en stor del af Grundtweek.

elevforeningen - grundtvigs elever

Program

Søndag den 4. august

15 – 17
Ankomst og indkvartering

16.30
Rundvisning 1

17.00
Velkomst i Foredragssalen

17.45
Rundvisning 2

19.00
Ganggruppemøde

19.30
Samtalesalon

21.00
Bålaften

Mandag den 5. august

9.30
SPOR

14.00
Det store Højskoleløb

20.00
Sangaften

Tirsdag 6. august

9.30
SPOR

14.00
SPOR

20.00
Musikbanko

22.00
Midtvejsfest

Onsdag 7. august

9.00
Morgenmad

9.30
Fælles rengøring

10.00
Workshop

14.00
SPOR

20.00
Onsdagsmix (alle kan byde ind)

21.00
Filmvisning med introduktion

Torsdag 8. august

9.30
SPOR

14.00
Foredrag

16.00
Ganggruppemøde

20.00
Open Mic

Fredag 9. august

9.30
SPOR

14.00
Pynte op. Klargøring til fest.

17.00
Fernisering

18.00
Fællesbillede i parken

18.30
Festmiddag. Afslutningsfest med DJ-liste.

 

Lørdag den 10. august

9.30
Oprydning og rengøring

10.30
Brunch

11.30
Farvel og tak for denne gang

Faste tider

08.00 
Morgenmad

08.30 
Morgensamling

12.15 
Frokost

18.00 
Aftensmad

Der tages forbehold for ændringer i programmet

Kursusleder

Joachim underviser på højskolens lange hold, hvor han bl.a. har fagene Foto og Analog fotografi.

Højskolelærer Vanessa Pröschold er også med på kurset.

Joachim Adrian underviser i fotografi på Grundtvigs højskole

Spor 1: Nybyggerne

ved Line og Julie

Hvem er vi?
Vi hedder Julie og Line, og vi har begge en stor passion for træ – derudover var vi roomies på Grundtvigs Højskole. Line (E20) har arbejdet 1 ½ år som bygningssnedker hos Copenhagen Interior Design og hos Experimentarium. Lige nu er hun i gang med uddannelsen Bæredygtigt Design på AAU CPH. Julie (F20+E20) arbejder til daglig som bygningssnedker hos RUST og vil helt vildt gerne dele sin glæde ved træhåndværk og håndværk generelt.

Hvad skal vi lave?
Det bliver en sjov uge, hvor vi selvfølgelig skal være meget praktiske og skal bruge hænderne, men vi skal også bruge lidt tid på at fordybe os i træ-teori og kigge på bæredygtighed i byggeri, som både er relevant for det, vi laver i løbet af ugen og i et større perspektiv. Du vil blive bekendt og mere komfortabel med værktøj. Vi skal både lave projekter sammen og hver for sig – det vil også være muligt at medbringe mindre projekter/møbler, som trænger til noget momentum eller en restaurering. Du vil få en masse viden, nye egenskaber og forhåbentlig nogle gode byg med videre.

Spor 2: Under åben himmel

ved Helena

Tag med ud på eventyr i naturen og se, hvad der kan ske, når man går på opdagelse i friluftslivets mange muligheder for fordybelse, leg, ro og aktivitet.

På dette spor vil vi sammen gå på opdagelse i naturens potentiale for sjove, intensive, sanselige og lærerige oplevelser, når vi undersøger og sanker planter i skoven, lærer kunsten at tænde bål, udforsker vores evner inden for madlavning under åben himmel, bygger ly for vind og vejr, diskuterer naturens værdi, sanser græsset i bare tæer, pakker rygsækken og tager ud på tur og afprøver teknikker, tips og tricks til selv at mestre og finde glæde ved friluftslivets mange muligheder.

Din underviser, Helena Raphael Rathje, kombinerer sin erfaring som lærer, friluftsvejleder, naturformidler, og tur og naturentusiast til at skabe gode oplevelser, forundring og læring som udvider din horisont for naturen og friluftslivets mange potentialer og glæder. Hendes passion for naturen og friluftslivet vil gøre denne uge til mere end bare et kursus; Det vil blive et eventyr!

Alle kan være med uanset erfaring, og vi vil først og fremmest sørge for at hygge os sammen, lege og altid have chokolade med ud på vores ture i den danske vildmark.

Spor 3: Klog på kærlighed

ved Vanessa

Hvad er kærlighed egentlig? Det vil vi udforske i en samtalegruppe om relationer. Hvad er det, der får nogle venskaber til at holde for evigt? Hvad er forelskelse egentlig? Hvad betyder vores forældre for vores evne til at elske? Hvad kan kærestesorg gøre ved os? Hvorfor ender nogle i dysfunktionelle forhold? Og hvordan lærer vi at elske os selv og andre?

I ugens løb vil vi gå ture, lytte til podcasts og lave en masse forskellige øvelser. Den eneste forudsætning for at kunne deltage på kurset er, at du er villig til at dele egne erfaringer.

Din underviser har arbejdet i 10 år som journalist, hvor hun beskæftigede sig med både debat- og eksistensstof, og blandt andet lavede en interviewserie om dysfunktionelle forhold. Hun har lavet en podcast for Politiken, “Mads Fisker & Mads Fisker” om kærlighed og tosomhed og om kærlighedsjagtens selvbedrag.

Vanessa underviser til daglig på Grundtvigs Højskole i fagene Politik, Journalistik og Kærlighedens psykologi.

Spor 4: Pinhole & analog magi

ved Joachim

I denne workshop vil du møde fotografiet i dets grundnatur. En leg med simpel og original fotografisk teknik. Langsomt, fysisk, fejlfuldt … og magisk.

“Hvis jeg skal skelne råt, så er der imellem alle andre kunstudtryk og fotografiet en eller anden grundlæggende forskel, som har med magi at gøre”. (Citat af den berømte analoge fotograf Krass Clement).

Vi vil i workshoppen søge ind i mørkekammerets røde mørke og lede efter lige præcis denne magi. Workshoppen tager udgangspunkt i simple teknikker som blev brugt ved kameraets opfindelse – et lille hul i en lystæt kasse.

Vi bygger i workshoppen vores egne kameraer ud af en papkasse, som vi fotograferer med og efterfølgende fremkalder. Du vil således på en legende facon stifte bekendtskab med fotografiets grundprincipper. Pinholefotografering er på den ene side en kreativ proces, hvor kontrollen må slippes, og fantasien får frit løb. På den anden side er det kendskab til fotografiets oprindelige natur og grundteknik, som en historisk og poetisk dannelse i det visuelle medie.

Underviser er Joachim Adrian. Uddannet fotograf fra Journalisthøjskolen og Fatamorgana. Har været fast fotograf på Dagbladet Politiken og har siden været underviser på en lang række fotoskoler. I dag er han fast underviser på Grundtvigs Højskole. Han har vundet danske og internationale priser, herunder kåret som årets pressefotograf. Joachim arbejder fotografisk bredt, men altid med et stærkt personligt udtryk.

Pinholefoto taget af Daniel Jürgensen (E21)

Priser

Enkeltværelse med eget bad og toilet

6900 kr

pr person

Enkeltværelse med håndvask

6300 kr

pr person

Dobbeltværelse med eget bad og toilet

5600 kr

pr person

Dobbeltværelse med håndvask

5000 kr

pr person

Ekstern
kursist

4200 kr

pr person

Særpris studerende under 30 år

2600 kr

pr person

Afbestillingsforsikring

250 kr

pr person

Rabatter

Medlemmer af elevforening/skolekredsen: 750 kr. i rabat pr. kursus

Tilmeldt mere end 1 kursus:

1000,- i rabat pr. efterfølgende kursus

Rabatter kan ikke kombineres

Anfør i notatfeltet ved tilmelding

Rabatten fratrækkes først, når kursusbetalingen hæves på kortet

Tillæg

Fotofestival: 1000 kr. (Gælder ikke for studerende under 30 på flersengsværelser)

Croquis: 500 kr.

Specialkost v. laktose- eller glutenallergi:

200 kr. (opkræves på særskilt faktura)