Maleri

A-faget er gennemgående igennem hele dit ophold og har derfor mest tyngde i dit skema. Som en del af hvert A-fag vil der være temauger eller studieture, besøg af spændende gæstelærere og ture ud af huset, bl.a. til København.

Maleri Højskole

Vi dykker ned i maleriets drama og følelse. Derfor tager vi udgangspunkt i nogle mesterværker fra spansk maleri til at give nogle inspirationer og teknikker, der kan udvikle dit eget maleri.

Vi tager en tur til Madrid og ser de helt store værker hos Velasques, Goya, Dali, Picasso osv. Madrid har en fantastisk kunstsamling fordelt over flere museer og står helt centralt i europæisk kunst. Tag f.eks bare Picassos Guernica-billede, et af de største maleriske udsagn, man kan se, sådanne værker skal ses i virkeligheden, så det er det, vi gør.

Du lærer praktiske metoder, stilarter, om de store kunstnere, vi ser værker, og vi snakker om, hvad kunsten betyder for det enkelte menneske og samfundet.

Vi begynder med at lære noget grundlæggende teknik både inden for tegning og maleri; hvordan placerer man en figur og hvordan kan man lave form, skygger, retninger, rum osv. Vi arbejder med farver, penselhåndtering og maleriets opbygning. Dernæst bliver der forskellige praktiske øvelser med stilarter og kunstretninger, så du får viden og inspiration til dit eget maleri. Her bruger vi kendte værker fra store kunstnere til at lære teknikker og måder at se verden på. Med din nye viden og teknik begynder du at udvikle dit eget maleri, som vi også kigger på sammen, for at du udvikler en personlig retning og et personligt udtryk.

Vi har et dejligt atelier til dette formål. Man kan arbejde udenfor timerne i atelieret, det giver mulighed for fordybelse og socialt samvær med en blanding af hygge og fagligt arbejde.

Vi vil gå på gallerier samt nogle store museer i København.

Der vil blive brugt øvelser fra Kræsten Krum Byskovs bog om maleri: “Croquis.Tegning. Maleri.”

Kræsten Krum Byskov underviser i tegning og maleri og har siddet på tegnestuen Gimle i KBH. fra 1986-2002 og lavet illustrationer til forlag og aviser med tegning og maleri.

Se mere på byskovgallery.dk

Underviser: Kræsten Krum Byskov