Fotografi

Brænder fotografiet i dig, eller vil du gerne have tændt ilden? At se verden med et kamera i hånden skærper dit blik. Og forvandler det, du ser. Når du i Fotografi tager et kamera i hånden, får du en nøgle, der kan forandre den måde, du er en del af virkeligheden på. Du vil blive lokket med på en rejse ind i fotografiets magiske sjæl på den ene side, og ud i det ukendte på den anden. Fotografi er et A-fag og derfor et gennemgående fag gennem hele dit højskoleophold.

Kameraet som drivkraft til at opleve

Foto handler ikke om pæne postkortbilleder og solnedgange. Det handler om at bruge kameraet som drivkraft til at opleve. Se. Og suge til sig. Og VILLE noget. Du vil blive lokket til at være nysgerrig og fantasifuld. Og du vil blive udfordret til at være modig. Og derigennem skabe billeder, der vil meget mere end bare at være klichéer til feriealbummet. Dine billeder vil i stedet smages, lugtes og høres. De vil fortælle historier. Dine foto vil være dig.

I fotografi skal vi

Prøve kræfter med fotografiets grundlæggende genrer og lære redskaber til at kunne tage både bedre billeder – og billeder med noget på hjerte.

  • Du kommer til at lære fototeknikken fra bunden, så kameraet i sidste ende kan blive en naturlig del af dit sanseapparat.
  • Du vil få skærpet dine sanser til at se
  • Du vil rejse ind i gadefotografi, dokumentarfotografi, portrætfotografi og kunstfotografi
  • Du vil stifte bekendtskab med de grundlæggende principper i storytelling og fotojournalistisk metode
  • Du vil lære at lægge lys. Både naturligt og kunstigt.
  • Du vil lære at redigere i Photoshop
  • Du vil få inspiration fra fotografiets store mestre, og du vil komme til at møde nogle af Danmarks bedste fotografer lige nu.
  • Du vil få indblik i medieverdenen, og vi vil sammen opsøge udstillinger med fotografi, som det rører sig lige nu.

Undervisningen i fotografi på højskolen er både for dig, der drømmer om at leve af at fotografere og vil videre på en visuel uddannelse. Men det er også for dig, der bare gerne vil udfordres på verden omkring dig og få øget dit sanseapperat. Kort fortalt: Fotografi på højskolen er for alle!

Underviser: Joachim Adrian

Underviser i E24: Liv Kastrup

Se flere af Joachim Adrian fotografier på hans hjemmeside www.joachimadrian.com