Alle snakker om dem – men knap så mange har set dem. Filmklassikere er de film, der på enestående vis har markeret sig gennem tiden, og som vi altid vil vende tilbage til. Hvornår opnår en film status som klassiker? Hvad skal der til for at nå op i eliten af film, alle snakker om og alle refererer til som del af den store filmkulturarv? Og kender du dine klassikere?
Film der har skilt sig ud
Her får du mulighed for at dykke ned i de film, der har gjort uudsletteligt indtryk, ikke bare på deres samtid, men også deres eftertid. Vi vil se og diskutere de film, der gennem tiden har skilt sig ud i kraft af deres kunstneriske kvalitet, deres nyskabende karakter, eller deres kulturelle eller politiske rolle i historien. Film, der har betaget og provokeret deres publikum – og stadig gør det. Film, der måske er startet som kult, men forlængst er blevet en klassiker.
Filmhistoriens personligheder
Filmhistorien gemmer også på en række farverige personligheder, du vil stifte bekendtskab med: Orson Welles, der fik hundredevis af amerikanere til at løbe skrigende rundt i rædsel over et angreb fra det ydre rum. Eller Hitchcock, der fik rygtet som “manden, der hadede skuespillere”. Eller Stanley Kubrick, der med kun 11 film på CV’et, næsten kun lavede klassikere. Eller Charlie Chaplin, der blev bortvist fra selvsamme USA, der forgudede ham. ..
Få styr på din filmhistorie –Fra Fritz Langs gyser “M”, Orson Welles “Citizen Kane” (1941) og Billy Wilders “Sunset Boulevard” (1950) til Fosse’s “Cabaret” (1972), Formans “Gøgereden” (1975), Kubricks “Full Metal Jacket” (1987) og Monty Pythons “Life of Brian” (1979)
Listen kan hurtig blive lang, og vi vedtager i fællesskab, hvilke film, vi vil fokusere på.
Alle fag Filmfabrikken Film på stribe Tv- og Medietilrettelæggelse