Sigrid Nygaard: Fotografiets kraft og virkemidler – Offentligt foredrag

14. februar 2023

Sigrid Nygaard beretter i oplægget om at stå i en fotografisk shitstorm, og om hvad det har af betydning for fotografens troværdighed, når ens billeder hives ud af kontekst og deles uhæmmet på internettet. Derudover vil hun tale om det nære reportagefotografi, om at komme helt tæt på mennesker – og ikke mindst om, hvorfor denne form for fotografi er vigtig for journalistikken. Hun vil fortælle om udvælgelse af billeder i Ukrainekrigen og etiske overvejelser i forbindelse med jobbet som billedredaktør 

Der vil både være historier fra en motorvejsbro i Rødby, hvor en mand bliver danmarkskendt for at spytte på flygtninge, men også fortællinger fra syv intense dage i Nordkorea. Sigrid Nygaard vil vise billeder af Daniels kønsskifteoperation, som han havde ventet ti år på at få, og fortælle om den gang, hvor en hel internethær af kvinder blev så rasende over et af hendes billeder, at de truede med at melde hende til politiet. 

Sigrid Nygaard er uddannet fotojournalist og har siden 2009 arbejdet som fotoredaktør og fotograf på Dagbladet Information. 

Hun arbejder desuden som gæsteunderviser og censor på Journalisthøjskolen i Aarhus. Sigrid Nygaard er medstifter af Dansk Dokumentarisme, som er et nyhedsbrev og podcast om dansk fotografi. 

Hun har været nomineret ved Årets Pressefoto i 2016, 2017 og 2018 og 2022 samt Cavlingprisen i 2018. 

 

Arrangementet er offentligt 

Sted: Foredragssalen, Grundtvigs Højskole 

Tidspunkt: 14. februar 2023

Pris: 50,- kroner (gratis for alle under 30 år) 

Tilmeld dig foredraget her