Mød Margrethe Vestager

Margrethe Vestager har siden 2014 varetaget posten som konkurrencekommissær i EU – en post, der blandt andet har skaffet hende en plads på TIME Magazines liste over de 100 mest indflydelsesrige personer i verden. Hun har tidligere været formand for De Radikale i Danmark og har varetaget store ministerposter som f.eks. Undervisningsminister, Økonomi- og Indenrigsminister og i den forbindelse også Vicestatsminister.
Som EU-kommissær står Vestager bag den store monopol-sag mod Google og sagen om Irlands skattemæssige favorisering af Apple for i alt 13 milliarder euro.

Hun kommer til Grundtvigs Højskole for at fortælle om sit arbejde i EU i en tid, hvor EU oplever udfordringer og omvæltninger. Margrethe Vestager vil bidrage med indsigt i EU’s rolle generelt og give os et unikt indblik i hendes arbejde som konkurrence-kommissær i Europa-kommissionen.

Hvordan er det at kæmpe kampe med de helt store giganter som Google, Apple og Facebook, vel vidende at disse kampe vil være med til at forme fremtiden? Hvordan er processen frem mod at træffe de svære og kontroversielle beslutninger, man bliver nødt til at træffe i stillingen som konkurrencekommissær? Og hvordan vurderer Margrethe Vestager Europa og EU’s tilstand i disse år?

Sted: Grundtvigs Højskole, Foredragssalen
Tid: Fredag den 12.oktober kl.13.00
Gratis adgang


Vi interesserer os for politik. Derfor inviterer vi en lang række politikere og andre meningsdannere forbi højskolen – her i blandt Lars Løkke, Sara Omar, Margrethe Vestager og Lea Korsgaard. Derudover underviser vi i og holder sommerkurser om politik. Læs mere om politikundervisningen her!