GRETA

6. september 2024

”En soloartist med stort a i stormende udvikling”, skrev GAFFA, da deres anmelder oplevede GRETA live. Alle bogstaver er faktisk med stort i GRETA, og hun er med sine udgivelser fra 2019, 2022 og 2023 blevet et omtalt upcoming navn herhjemme, der har modtaget stor ros fra diverse musikmedier. Den tyskfødte popsangerinde leverer synthpop og elektroniske grooves og imponerer med sin fortryllende og lyse vokal.

GRETA skriver musik, der er båret af nostalgi og inspireret af fremtiden. Hun elsker 80’er synths og elektroniske grooves. I kunstfærdige popbobler lever hendes imponerende og lyse vokal, mens tyngden mærkes i hendes tekster om eksistentielle tanker, livets indre og ydre modsætninger, lys og mørke.

”Astronautisk pop” kalder Undertoner det. ”Magisk musik” beskriver Roskilde Festival det i årets artistpræsentation.

Greta opererer i et eventyrligt univers, hvor det visuelle og lydæstetiske er tæt sammenspundent. Hun tager os med ind i verdener, hvor det velkendte blander sig med det fremmede og udfordrer forståelsen af pop og popkunst.

Greta Schenk er født i Tyskland, lige syd for den danske grænse. Hun er sangerinde og komponist, og startede lektionerne ved klaveret, så snart hun var stor nok til at sidde ved det. Hun har komponeret egne sange siden hun var helt ung.

I 2011 kom hun til Danmark for at studere på konservatoriet. I hendes første år her etablerede hun bandet Who is Louis og blev senere en del af bandet Ida Red.

I 2024 spiller Greta på en lang række store spillesteder og festivaler i Danmark, og i september lægger hun vejen forbi Grundtvigs Højskole.

OBS: Det er et lukket arrangement kun for skolens elever

Greta på Grundtvigs Højskole