Ida Kudo

Ida Kudo er en Dansk-Japansk artist, der fusionerer beat-stærke produktioner med asiatisk myte og skandinavisk kølighed. Projektet er, som Clash Magazine formulerer det, ”dazzingly original”.

Hendes lyd og æstetik er forankret i etniske legesyg percussion, stærke beats der opretholder en solid pop-produktion, asiatisk inspirerede melodier, hooks og vokal der svømmer på toppen. Alt i alt et beat-drevet pop-noir, der er hendes eget unikke blend. ”A uniqe and quite frankly intriguing identity that instantly draws distinct parallels with headstrong artist like Janelle Monae, Kudo is one to keep an eye on”. (One Stop Record Shop)

Ida Kudo har spillet SPOT, Welcome to the Village i Holland, Sørveiv i Norge, XPO-North i Skotland og JAJAJA showcases i både London og Berlin og ikke mindst åbnet for verdensstjernen Sting i Østrig. I 2020 indgik DIY-artisten en artistdevelopment-process og et unikt samarbejde med den prisbelønnede London-baserede producer Andrew Hunt.

Trods et års pandemi, overlevede samarbejdet og hun er klar med udgivelse af spritnyt materiale i 2023. Indtil da kan hun opleves live ved små pop-upkoncerter på den danske scene, hvor man kan være heldig at få et sneak-peak af det nye materiale.

 

foto: Sarah Sanctuary Williams