En rejse fra at skrive mails til at dreje kopper

08/07/2022

Af Emma Jensen

På Grundtvigs har du muligheden for at blive pitstop-elev, hvor du som studerende kan tage en pause fra din uddannelse, tage på højskole og generobre lysten til at lære. 

Emma Louise Jensen, der er 24 år, benyttede sig af denne mulighed i Foråret 2022. Efter at have færdiggjort sin bachelor i medievidenskab fra Aarhus Universitet, havde hun brug for en pause, inden hun skulle begynde på sin kandidat. Det var her hun fik ideen til at tage et halvt år på højskole.
På Grundtvigs afprøvede hun en bred vifte af fag som f.eks. Radio, Aktiv i naturen og Keramik. 

 

Om sit højskoleophold fortæller Emma: 

“Jeg brugte mit højskoleophold som pitstop-elev til at tage en pause fra hverdagen med arbejde og studie – og sikke et dejligt pusterum det har været. 

Jeg er gået fra at skrive mails til at dreje kopper og fra at læse i tunge studiebøger til at lære at stå på skateboard. Kontrasten har virkelig været til at føle på, men på den rigtig gode måde. 

Inden jeg startede, var jeg nervøs for om alderen og dét, at jeg havde læst, ville være en for stor forskel i forhold til de andre elever. Men hurtigt måtte jeg erkende, at det ikke betød noget. Faktisk tværtimod. For alle var nysgerrige og imødekomne, uanset hvad folk havde lavet inden højskolen. 

På F22 var vi cirka 10 personer, der var pitstop-elever, hvilket var virkelig rart, fordi så havde jeg nogle, der forstod, hvad jeg stod midt i og skulle ud til igen på den anden side af højskoleopholdet. Jeg vil virkelig anbefale alle at tage en velfortjent pause fra hverdagen og bruge fem måneder på en højskole, hvor du både lærer dig selv at kende på ny, men også bliver klogere på samfundet omkring dig.” 

Emma læser i dag en kandidat Politisk Kommunikation og Ledelse på CBS.

 

Ved pitstop kan du få højskoleopholdet til nedsat pris. Prisen afgøres ud fra en individuel vurdering, men i mange tilfælde kan du få opholdet til halv pris.

For at få bevilliget et pitstop til rabatpris, skal du skrive en mail til [email protected], hvor du kort fortæller, hvem du er, hvilken uddannelse du er i gang med, og hvorfor du trænger til et pitstop på Grundtvigs Højskole. Når du har fået svar, kan du tilmelde dig på normal vis og blot anføre pitstop på din tilmelding.