Du kom med alt det, der var dig

14/02/2022

Alle de kys. Nogle blot for en aften. Andre for resten af livet.

Hjerterne på Grundtvigs er unge og nysgerrige. Nogle er blevet knuste, andre større og manifesteret sig i villa, vovse og Volvo. Vi har valgt at fokusere på de sidste og har bedt grundere fra forskellige årgange om at dele deres kærlighedshistorier.

Signe Sofie Skaastrup E12

Vi fandt hinanden på efterårsholdet 2012. Vi havde gået der knap 2 uger, da vi begyndte at være sammen. Jeg startede på højskolen med en idé om, at jeg skulle starte på Roskilde universitet og ville egentlig have nogle fag, så jeg kunne blive mere klar på mit uddannelsesvalg. Casper ville gerne være fotojournalistik fra journalist højskolen i Aarhus. Vi var derfor begge helt fast besluttet på, hvor vi skulle bo efter højskoleopholdet. Men det stoppede os ikke i at blive forelsket. Vi snakkede aldrig om, at vi ikke skulle være kærester, trods den lange afstand. Jeg flyttede til København, mens Casper fortsatte på forårsholdet 2013. Derefter flyttede han til Aarhus og studerede, mens jeg studerede på RUC og boede i København. Vi havde en periode på et semester/halvt år i Kø

kærlighed

benhavn, mens Casper var i praktik. Derefter tog han til usa et semester. Da han kom hjem, var jeg kommet ind på kandidaten i oplevelsesøkonomi i Aarhus. Derfor flyttede vi for første gang sammen i sommeren 2017. I løbet af vinteren blev jeg gravid – og vi blev forældre i juli 2018 til en lille pige. Og nu igen i august 2021 til en dreng. Vi blev forlovet i usa i 2017, men først gift for et år siden. Jeg regnede ikke med at finde kærligheden på højskolen. Da vi startede skulle vi skrive et brev til os selv. Jeg mindes at skrive noget med noget, at jeg skulle fokusere på andre ting end kærligheden. Men jeg blev forelsket kort tid efter.

 

Sus Pagh Hansen 1973

Vi mødtes første gang 2. januar 1973 i spisesalen. Dem der havde gået på skolen i 4 mdr og os som lige var begyndt, blev blandet sammen. Da jeg kom hen til spisesalen så jeg Frank

Jeg sagde til de andre, at ham den lyshåret (Frank) ville jeg tage med hjem som kæreste. Men han havde en kæreste. Da opholdet sluttede, var vi nogen der skulle mødes i Tivoli. Og så skulle det blive at vi blev kærester 1. maj 1973.

Vi flyttede sammen 15. maj 1973, fik en søn året efter og blev gift i 1976. Vi har boet på Sjælland, i Struer, hvor vi arbejdede på B&O, og i Vejle. I dag bor vi i Struer igen og er gift på 46. år. Vi nyder vores liv som folkepensionister med vores Søn og hund, rejser når vi kan komme til det og har sommerhus i Nordjylland. Vi har stadigvæk forbindelse til nogle af vores gamle højskole kammerater. Jeg regnede ikke med at finde kærligheden på højskolen, men jeg syntes, at det var lige noget for mig og møde nye mennesker. At jeg fandt kærligheden gør jo ikke noget,  vi snakker tit om dengang og om vores minder derfra.

 

rose kærlighedIsabella Haubro Falkenberg F13

Mads og jeg mødte hinanden på forårsholdet i 2013.
Vi var begge i barudvalget fra starten af opholdet, hvor vi begyndte at lægge mærke til hinanden. Dette blev hurtigt til hemmelige besøg på hinandens værelser, hvilket vores roomies hurtigt opdagede. Så vi besluttede i marts, at vi lige så godt kunne blive kærester. Da vi sluttede på højskolen flyttede vi begge hjemmefra hvert vores sted, men det var hårdt ikke længere at ses hver dag, så vi rykkede sammen i en lille lejlighed på Amager allerede et halvt år senere. De efterfølgende år gik med sabbatår, studie, fester og venner – alt imens vi stille og roligt blev voksne sammen. I september 2020 fik vi vores lille søn, Anker. En vaskeægte højskolebaby. Ingen af os havde rigtig regnet med at finde kærligheden på højskolen, i hvert fald ikke den vi skulle stifte familie med. Men Grundtvigs viste sig at være et ideelt sted at finde kærligheden, da man lærer hinanden at kende på en helt andet niveau. Ikke nok med det, fik vi en god håndfuld dejlige venner med fra opholdet, som vi stadig ser her 9 år senere (og holder nytår med hvert år). Heriblandt også flere højskolekærester fra netop samme årgang.

 

Sidse Bestle E07

Vi mødte hinanden i efteråret 2007, efter blot et par uger fandt vi sammen og har været det lige siden. Efter præcis 10 år blev vi gift i smukke omgivelser på Møn (ja vi havde selvfølgelig overvejet at rydde højskolen og holde det der. Grundtvigs højskole kan med rette  tilmed tage æren for skabelsen af tre fantastiske mennesker. I 2014 blev Eigil født, i 2016 kom Rigmor og i sommers (2021) kom lille Elinor.

 

 

 

 

Viktoria Nielsen F17kærlighed

 

Jeg så Christian en af de første dage på højskolen, hvor jeg stod i kø til frokost. Øjeblikket kan nok bedst beskrives, som den gode gamle klassiker kærlighed ved første blik. Jeg stod der i køen, og tænkte over om jeg overhovedet skulle fortsætte på højskolen, fordi jeg var en del ældre, end de andre der gik der (jeg var 25 år). Jeg kiggede rundt på alle de andre elever, og fik pludselig øje på en meget flot fyr med sort hår og tatoveringer, der sad inde i spisesalen. Jeg blev ramt af en følelse af genkendelig og hjemlighed, selvom jeg aldrig havde set ham før. Jeg følte på en måde, at jeg allerede kendte ham, eller måske nærmere at jeg havde kendt ham altid. Efter det øjeblik, var der ligesom ikke nogen vej tilbage for mig, og jeg tror, at jeg helt automatisk tænkte ’Nå, dér var han endelig, ham jeg har gået og ventet på!’. For Christian var det dog knapt så indlysende. Jeg tror ikke, at han havde de store intentioner om at finde kærligheden på højskolen, han var mere interesseret i vennerne, festerne og fotofaget. Så det tog sin tid, før han sådan rigtig troede på, at jeg virkelig gerne ville ham. Men ikke desto mindre, så vi havde vi vores første kys lidt tid efter i baren, hvor festens tema var slumber party, og hvor han var iført pingvingkostume, og jeg i nattøj med sutsko og rottehaler. Episk outfits hvis du spørg mig! Anyways i år er det 5 år siden, at vi kyssede hinanden første gang i baren på Grundtvigs højskole, og siden da er vi gået fra at bo sammen på ét værelse, til at vi nu bor i vores egen lejlighed og venter vores første barn om en måned. Jeg havde bestemt ikke regnet med at finde kærligheden på Grundtvigs Højskole, men jeg havde et stort håb om det.