Medarbejdere
Grundtvigs er kendt for engagerede og knivskarpe lærere, et økologisk køkken og et stærkt sammenhold blandt eleverne.
Lærerne

FORSTANDER JAKOB MEJLHEDE NIELSEN

FORSTANDER | F. 1968 | CAND. MAG. I SAMFUNDSFAG OG HISTORIE FRA ÅRHUS UNIVERSITET | NÆSTFORMAND I FFD

Under min uddannelse blev jeg lærer på en højskole og blev ramt af højskolelivet og -tanken. I 2002 skiftede jeg og blev forstander på Grundtvigs Højskole, hvad jeg har været siden og stadig er rigtig glad for at være. Mine hovedinteresser er politik, men jeg er også til fodbold, quiz’er, rødvin og italiensk mad. Jeg bor på skolen sammen med min kone Ditte og vores to drenge Elias og Valdemar.

Send mig en mail

VICEFORSTANDER DITTE THOMASSEN

UNDERVISER I DANSK KULTUR OG SAMFUND, RELIGION, DESIGN OG SMYKKER | F. 1979 | CAND. MAG. I HISTORIE OG RELIGIONSVIDENSKAB FRA RUC OG KUA

Som højskolelærer har jeg en helt unik mulighed for at dyrke både det kreative og det boglige. Det er fantastisk dagligt at kunne veksle mellem religionsteoretikere og tavleundervisning og sølv, perler og beskidte negle. Jeg bor i en af højskolens boliger sammen med min mand Anders, vores datter Silje og vores søn, Linus.

Send mig en mail

JOACHIM ADRIAN

UNDERVISER I FOTOGRAFI | F. 1977 | UDDANNET FOTOJOURNALIST FRA FATAMORGANA OG DMJX. HAR VÆRET STAFF PHOTOGRAPHER PÅ POLITIKEN, VUNDET EN LANG RÆKKE DANSKE OG INTERNATIONALE PRISER OG ER BL.A. KÅRET SOM ÅRETS PRESSEFOTOGRAF

Et godt fotografi skal ikke bare forstås i hovedet. Det skal gå lige i maven. Det er derfor også det, jeg gør som fotograf. Jeg går lige i kødet på verden. Jeg elsker de uforudsigelige oplevelser, mit kamera har skubbet mig ud i. Og jeg bliver blæst om kuld af den styrke, stillbilledet har. Her standser tiden for al evighed, og refleksionen får lov at vokse frem. Jeg er vild med at give fotografiet videre i de åbne sind, det møder i højskolens sprudlende rammer. Derudover har jeg en matros-uddannelse, tre børn og en campingvogn fra 70’erne med i bagagen.

Send mig en mail

KRÆSTEN KRUM BYSKOV

UNDERVISER I KUNST, ILLUSTRATION OG MALERI | F. 1957 | UDDANNET PÅ GLYPTOTEKETS TEGNESKOLE, NIELS HERMAN WAMBERGS MALERSKOLE OG OLE BUNTONS SKULPTURSKOLE

Jeg har arbejdet med illustrationer, story-boards, portrætter, tegneserier, ungdomsbøger osv. til aviser og forlag på tegnestu- en Gimle i Kbh. Jeg har afholdt diverse udstillinger med oliema- lerier og udgav i 2016 bogen Croquis. Tegning. Maleri. Jeg bor i Birkerød med min kone Dorte og har tre børn, Tobias, Viktor og Sari.

Send mig en mail

BODIL CHEMNITZ

UNDERVISER I FILM | F. 1967 | CAND.MAG. I DRAMATURGI OG FILM FRA ÅRHUS UNIVERSITET

Underviser i fagene Filmfabrikken, Filmklassikere og Moderne Film. Jeg glæder mig dagligt over højskolens frie former og livlige meningsudvekslinger. Jeg holder af at kunne diskutere og dele min begejstring for film med skolens kursister. Derudover har jeg lavet TV-dokumentar til DR Ultra, arbejdet på Nordisk Film med tv-udvikling og tidligere undervist på Brande og Borups Højskoler. Jeg bor på højskolen sammen med Peter, der er historiker, og vi har sammen Emilie og Dicte på 13 og 11 år.

Send mig en mail

JESPER ERLAND CHRISTENSEN

UNDERVISER I IDRÆT OG BEVÆGELSESFAG | F. 1987 | BACHELOR I IDRÆT FRA KØBENHAVNS UNIVERSITET

Den bedste grund til at bevæge sig, er fordi man kan. For mig er bevægelse med kroppen et faktisk redskab til at lære sig selv og andre at kende. Uanset om det kaldes idræt, sport, motion eller andet, så er mit udgangspunkt at udvikle sig selv, sit kend- skab samt sin relation til andre og have det sjovt samtidig. Jeg håber, at jeg med min undervisning kan videre give dette til eleverne, så de finder en stor glæde ved deres krop og brugen af den.

Send mig en mail

KIM FAURSCHOU

UNDERVISER I FILOSOFI- OG PSYKOLOGI | F.1961 | UDDANNET FOLKESKOLELÆRER. HOVEDFAG I FILOSOFI PÅ KU, RELIGION PÅ DPU OG FAG PÅ ITU

Ud over højskolearbejdet sidder jeg i bestyrelsen i Filosofisk Fo- rum, der er et foredrags- og debatforum. Jeg blev højskolelærer fordi, der ingen formelle krav er til, hvad der skal ske i undervisningen. Højskolen er en fri mulighed for at undre sig sammen og udfordre hinandens forståelse af tilværelsen. Jeg bor på højskolen sammen med Helle. Sammen har vi vores søn Magnus.

Send mig en mail

METTE HEISTER

UNDERVISER I TEATERSPORT, VOCAL PERFORMANCE OG KOR | F. 1975 | UDDANNET FRA KU I MUSIK, FILM- OG MEDIEVIDENSKAB

At udtrykke sig gennem sin stemme og krop giver et indtryk af, hvem vi også kan være - udover den almindelige samtale. Der- for elsker jeg at undervise i teater og musik. Det er uforudsige- ligt og udfordrende, og højskolen er det sikreste sted at afprøve det sammen. Lave det om. Starte forfra og prøve igen. Jeg har instrueret en del tater, og sunget på diverse albums. Jeg bor i Farum med min mand og to børn.

Send mig en mail

LOUISE KRAGE

UNDERVISER I JOURNALISTIK OG RADIO | F. 1976 | UDDANNET FRA DANMARKS JOURNALISTHØJSKOLE, HAR ARBEJDET PÅ DR OG RADIO24SYV

Jeg elsker radio. At lave radio og lytte til radio. Og det vil jeg gerne give videre til mine elever, når jeg underviser i radiojournalistik. Jeg er også studievejleder, så jeg arrangerer fælles arrangementer om valg af uddannelse, har faget Stifinder og har individuelle samtaler med de elever, der har lyst til at tale om studievalg eller alt muligt andet...
Jeg er vokset op på en højskole – så har højskole i blodet - og jeg synes at kombinationen af faglighed og fællesskab giver verdens bedste job.
Jeg bor i København med min mand Ulrik og vores fire børn Vilma, Kaj, Buster og Otto.

Lyt til Louises seneste radiodokumentar ‘En fødsel’

Send mig en mail

SØREN LERCHE

UNDERVISER I NGO, BANDEKRIMINALITET OG EKSTREMISME | F. 1975 | UDDANNET I KOMMUNIKATION, KULTUR- OG SPROGMØDESTUDIER FRA RUC

Jeg arrangerer konferencer på skolen om forebyggelse af ungdomskriminalitet, bandekriminalitet og ekstremisme. Jeg er medlem af EU kommissionens Radicalisation Awareness Network. Jeg mener, at højskolen skal bevares som en osteklokke, der skaber en unik ramme for venskaber og personlig udvikling. Men samtidig skal højskolen være en åben institution, der inviterer offentligheden ind til kulturelle og politiske debatter, og bevæger sig ud og er aktivt deltagende rundt omkring i landet. Jeg bor på højskolen med min kæreste og hendes to børn og mine to døtre.

Send mig en mail

MARIA PILGAARD

FØDT 1987 | UDDANNET CAND.COMM. I KOMMUNIKATION OG PERFORMANCE DESIGN VED ROSKILDE UNIVERSITET | P.T. PÅ BARSEL

Jeg interesser mig for visuel og kreativ kommunikation og for, hvordan man gennem idegenerering kan omsætte abstrakte ideer til konkrete kommunikationskoncepter, der brænder igennem. Jeg har arbejdet på event- og kommunikationsbureauer og er en fast del af højskoles kommunikationsteam. Jeg underviser i visuel kommunikation og volleyball, som jeg tidligere har spillet på eliteplan. Jeg bor i Vanløse med min kæreste Jon og vores datter Ea.

Send mig en mail

HENRIK RASMUSSEN

UNDERVISER I LITTERATUR | F. 1964 | ER UDDANNET FRA KU I LITTERATURVIDENSKAB OG SPANSK

For mig er det at læse og skrive litteratur en refleksion over livet mens det leves. At være optaget af litteraturen er at være optaget af verden, og ingen steder er der bedre grundlag for samtaler om litteraturen og verden end på en højskole. Ud over at undervise skriver jeg også selv. Senest har jeg udgivet romanen. Jeg ved faktisk ikke hvorfor jeg er her. Jeg bor på Østerbro i København med min hustru Sara og vores søn Emil.

Send mig en mail

SIGRID SVANE

FØDT 1979 | UDDANNET GRAFISK DESIGNER FRA DANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE

Min passion er typografi og rene linier i det visuelle udtryk. Jeg har erfaring fra klassiske designbureauer, hvor jeg har arbejdet som grafisk designer og udviklet visuelle koncepter og identiteter, udstillinger, magasiner, infografikker mv. Jeg arbejder nu i en mellemstor IT-virksomhed her i Hillerød som grafisk designer. Derudover er jeg medlem af Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles censorkorps, hvor jeg er censor i grafisk design. Jeg bor i Hillerød med min mand Michael og vores to børn Agnes født i 2012 og Laurids født i 2010.

Send mig en mail

TUE WEST

UNDERVISER I KREATIV MUSIK & LYD OG RYTMISK SAMMENSPIL | F. 1977 | MUSIKER, SANGSKRIVER OG PRODUCER. HAR UDGIVET 7 ALBUMS I EGET NAVN OG HAR MODTAGET BL.A. STATENS KUNSTPRIS OG EN DMA

Den danske højskole er mit andet hjem. Jeg har rejst land og rige rundt i en årrække og besøgt de fleste højskoler. Grundtvigs er lige i min ånd og samtidig dejlig tæt på København. Jeg suger til mig af energien, kreativiteten og impulserne og blander det hele ind i musikken og undervisningen. Jeg bor på Østerbro og har to børn, Thor Atli og Vera Sól.

Send mig en mail

PETER WESTERMANN

UNDERVISER I POLITISKE FAG | F. 1985 | CAND.SCIENT.POL. OG TIDLIGERE FOLKETINGSMEDLEM OG NÆSTFORMAND FOR SF

Jeg er et politisk menneske, der på højskolen søger at kombinere den politiske interesse med det menneskelige møde. Det tiltaler mig meget, at der er plads og rammer til diskussion, eftertænksomhed og nysgerrighed. Jeg har begået mig på Christiansborg, i medierne og kender de politiske processer og deler glad og gerne ud af mine erfaringer og håber at mit engagement smitter. Jeg bor i København med min kone Marie og vores datter Laura.

Send mig en mail

OLE VIND

SKOLENS LOKALHISTORIKER OG GRUNDTVIGKENDER | F. 1944 | CAND. SCIENT. I MATEMATIK OG FYSIK SAMT DR. PHIL. I IDÉHISTORIE

Min store interesse ligger indenfor historiefilosofi, religions- historie, Kina, Grundtvig og kritisk samfundsdebat. Jeg skriver til diverse medier om idehistoriske emner. Senest ”The Gordian Knot: Grundtvig and British Liberalism” i antologien “Building the Nation. N.F.S. Grundtvig and Danish National Identity”, Montreal 2015. Jeg bor sammen med min kone Anna Marie få hundrede meter fra højskolen. Vi har tre børn og fem børnebørn.

Send mig en mail
Personale

Anette Svinding

Skolesekretær

Send mig en mail

Sidse Bording Foo

Forretningsfører

Send mig en mail

Anja Fjord Skovgaard

Kommunikationsansvarlig

Send mig en mail

Maria Pilgaard

Kommunikationsansvarlig (p.t. på barsel)

Send mig en mail

Nikolaj Reinholt Johannessen

Kommunikationsmedarbejder (barselsvikar)

Send mig en mail

Birgitte Tenstrand

Kontorassistent

Send mig en mail

Ana Maria Mariegaard

Økonomimedarbejder

Send mig en mail

Jesper Randrup Jørgensen

Køkkenchef

Send mig en mail

Søren Reinhold Jensen

Kok

Steffan Bjerregaard Pedersen

Kok

Mai-britt Bjerregaard Pedersen

Kok

Tina Steenbøl

Køkkenmedarbejder

Avalina Heiberg

Køkkenelev

Sanne Rose Lassen

Oldfrue

Torben Blix

Pedel

Send mig en mail

Jesper Børge Nielsen

Pedel

Bestyrelse

Jens N. Christiansen

(Formand), tidl. økonomidirektør for Københavns Kommune og tidl. elev på Grundtvigs Højskole. Nyhavn 45, 3. 1051 København K

Kirsten Jensen

Viceborgmester i Hillerød. Buevej 3, 3400 Hillerød

Anders Uhrskov

Tidl.direktør for DIS - Denmark's International Study program. Bakkedal 5 A, 2900 Hellerup

Kaj Andersen

(Næstformand) Tidl. efterskolelærer og tidl. elev på Grundtvigs Højskole. Rasmus Nielsensvej 64, 5471 Søndersø

Jes Fabricius Møller

Historiker og Professor MSO på Kbh. og Århus universitet. Dronning Margrethes vej 23, 4000 Roskilde

Mette Skougaard

Direktør for Frederikborgmuseet. Frederiksborg Slot 4, 3400 Hillerød

Peter Mondrup

Konsulent og rådgiver i Dansk friskoleforening, tidl.leder af Odense friskole og lærer på Grundtvigs højskole. Herringevej 4B, 5750 Ringe