Madanmeldelse: Grønt på Grundtvigs
Maden på Grundtvigs er god. Som i rigtig god. Det tror vi i al beskedenhed, at de fleste – hvis ikke alle – der har spist her, kan nikke genkendende til. Men hvor god er maden egentlig? Vi er jo ikke en decideret restaurant, så du kan hverken læse anmeldelser om køkkenets fortræffeligheder på TripAdvisor, i avisen eller på Google. Men!
I sidste uge fik vi vores allerførste madanmeldelse nogensinde! Den er skrevet af Lisbeth Jerichau, der var kursist på sommerkurset Korsang ved Phillip Faber og Ole Jørgensen.
Vi har valgt at dele anmeldelsen med jer. Det har vi, fordi vi er enige med anmeldelsen. Og fordi vi er stolte af at have et højskolekøkken, der knokler hver eneste dag for, at får fantastisk mad, hvor de hverken går på kompromis med kvalitet, økologi, madspild og bæredygtighed.
Anmeldelsen lyder sådan her:
GRØNT PÅ GRUNDTVIGS
HIDTIL OVERSET SPISESTED GENÅBNET I HILLERØD
Køerne er lange, når spisestedet Grundtvigs åbner. Det er helt tydeligt, at gæsterne hurtigt er blevet klar over kvaliteten af den alle de tillokkende serveringer. Indtrykket er overvældende. Grønt i mange nuancer, traditionelle retter på en ny måde, fornemme kolde supper, lækre desserter og fristende hjemmebag. Men først og fremme grønt på alle mulige måder og med så meget velsmag. Og en fryd for øjet.
Det er helt klart, at madanmelderne har overset dette fantastiske sted med den skønneste beliggende lidt uden for centrum af byen. Det unge personale er yderst behageligt, og mon ikke der en en kok, der snart udgiver en kogebog?
I øvrigt er stedet værd at gæste for det unikke kulturelle niveau. Musik og sang lyder alle vegne. Foredrag med stor spændvidde og kulturelle events, som da vi var så heldige at overvære en uropførelse af et værk af den unge Matias Vestergård opført af den legendariske vokalgruppe Saga. Man kommer gerne igen.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
– af Lisbeth Jerichau