Local storytelling fra Hillerød
Eleverne i Journalistik og medier vækker lokalområdet til live i en række fængende fortællinger fra blandt andet Frederiksborg Slot, Gribskov – og pizzaria’et lige om hjørnet.
Hvem er højskolens naboer? Hvad sker der i lokalområdet? Og hvordan er Hillerød at bo i som by?
Med udgangspunkt i en række reportager og interviews er journalistikeleverne på Grundtvigs Højskole gået på opdagelse uden for højskolens trygge mure. Her har mødt de spændende personligheder, skæve eksistenser og en urskov af interessante steder, man kan besøge. Undervejs har eleverne brugt deres sanser og kreativitet til at indfange anekdoter, scener og vigtige detaljer om de mennesker og miljøer, som omgiver højskolen. Det er der kommet syv vidt forskellige historier ud af – fortalt i ord, billeder og lyd.
Oplev elevernes lokale fortællinger ved at klikke rundt på siden…
Mulla takker sine kunder på menukortet: Vi har alle vores yndlingspizzeriaer, der med deres fedtede fastfood, store durumruller og sprøde pomfritter redder os på travle eller tømmermændsramte dage. Men hvem er egentlig personerne bag vores lokale pizzeriaer? I Ullerød ved alle, hvem Mulla er.
Af Hilde Svendsen
Selv rågerne søger ly på Hillerød Station: Selv under grå skyer tunge af regn fortsætter livet på Hillerød Station, dog ikke helt ufortrødent for de mange rejsende.
Af Felix Kjær
Danmarks første naturnationalpark vokser i Hillerøds baghave?: I Gribskov er den første af i alt 15 naturnationalparker i Danmark ved at blive etableret. Det sker som et resultat af en aftale mellem regeringen og dens støttepartier sidste sommer, og den nye naturnationalpark forventes at stå klar til indvielse i starten af 2022. Men hvad vil det sige at oprette en naturnationalpark? Hvordan er området ved Gribskov nu, og hvordan forventes det at blive?
Af Jan Fjeldhagen
Vi er her endnu – En musisk reportage fra Frederiksborg Slot: En regnfuld torsdag begiver en højskoleelev fra Grundtvigs’ Journalistik & Medier hold sig mod Frederiksborg Slot med en diktafon i hånden. Hun har tænkt sig at lave en lydreportage ved slottet, men har ingen idé om hvad den skal handle om. Men da hun går igennem Barokhaven hører hun pludselig en lyd.
Af Alberte Nilsson
Vi er ikke bare blomsterbindere – vi er meget mere end det: Butikken Blombergs Blomster, der tidligere lå oppe på torvet i Tryllefløjten, er i dag placeret på Frederiksværksgade 6. I et interview med Grundtvigs Højskole, giver ejeren af Blombergs Blomster, Michelle Hostrup Andreasen, og hendes søster Sabrina Andreasen, et indblik i dét at være i blomsterbranchen.
Af Mai Rugiu
Kirkegårdens fortællinger: I Danmark er tendensen, at vi lider af en berøringsangst for døden, og kirkegårde er det mest fysiske symbol på denne afskrækkelse. I virkeligheden rummer kirkegårde i langt højere grad kærlighed og omsorg, så dette er forsøgt belyst, ved at tale med nogle af de lokale, som har en forbindelse til kirkegården. De har fortalt om nogle af deres nærmeste og delt deres personlige historier, for at gøre kirkegården til et levende sted.
Af Julia Brøndsholm
Værtshus er træt af, at skulle tjekke coronapas hos gæster: Med udrulningen af vacciner og daglige tests har coronapasset vakt stor glæde for forretninger såvel som forbrugere, der ønsker at komme ud og opleve samfundet igen. For mange betyder det, at de kan tage ud på barer og værtshuse, og det har der med coronapassets indførelse nu været mulighed for i en måneds tid.
Af Omar König