Kalender
En central del af Grundtvigs Højskole er at få indblik, indsigt og information udefra, derfor inviterer vi ofte mange forskellige foredragsholdere, musikere og andre inspirerende mennesker forbi vores højskole. Følg med her.
31. januar
Sigurd Plaetner – Offentligt Foredrag
Denne aften vil Sigurd Plaetner fortælle de radio- og podcastserier, han har produceret. Sigurd vil fortælle om alt fra massemordere og falkonerer til eventyrere og mennesker, der enten har mistet nogen de elsker eller eget liv. Kort sagt, så vil han fortælle om alle de ting, der interesserer ham.
Du vil ydemere høre om hvordan han finder sine historierne, optager dem og former dem – samt hvorfor.
2. februar
Aomame
Aomame består af Clara og August – en søskendeduo, der forsøger at holde fast i hinanden, mens det tidlige voksenliv forårsager en naturlig adskillelse. I begyndelsen af projektet foregik samarbejdet på tværs af Nordeuropa, hvor August sendte lofi hiphop-beats fra Amsterdam til Claras tilbageholdende, men længselsfulde vokal i København. I dag er duoen genforenet i Danmark og klar til at indtage de sene aftentimer med deres eftertænksomme, rolige og milde lofi-univers, der er krydret med bedroom pop og R&B-elementer.
Aomame spiller koncert med deres liveband og trofaste båndoptager.
7. februar
Iris Guut
Grundtvigs Højskole får besøg af kunstner Iris Gutt, der er diagnosticeret med paranoid skizofreni. Iris fik diagnosen som toogtyve årig, og da hun blev indlagt på en psykiatrisk afdeling, troede hun, det skulle blive enden på hendes liv. Men diagnosen viste sig at bringe andet og mere med sig end død og ødelæggelse.
Iris vil fortælle åbent om sit forløb med sygdommen og skabe et åbent og trygt rum, hvor der er plads til at stille spørgsmål og at undres sammen. Forhåbentligt går vi alle fra aftenens foredrag med en følelse af at have fået udvidet vores horisont, at have sat et kærligt spørgsmålstegn til hvad ”det normale” er og ikke mindst en følelse af, at det hele nok skal gå.
Foto: Morten Olivarius
9. februar
Syng Spis & Snak
Torsdag den 9. februar slår Grundtvigs Højskole dørene op til årets første Syng, Spis & Snak arrangement. Det bliver en aften med fællessang fra Højskolesangbogen og med korsange fra Vokalerne, som er en vokalgruppe, der synger firstemmige a capella-satser. Vokalerne er grundlagt af Rikke Forchhammer, som er tidligere musiklærer og forstander på Krogerup Højskole.
14. februar
Sigrid Nygaard: Fotografiets kraft og virkemidler – Offentligt foredrag
Sigrid Nygaard beretter i oplægget om at stå i en fotografisk shitstorm, og om hvad det har af betydning for fotografens troværdighed, når ens billeder hives ud af kontekst og deles uhæmmet på internettet. Derudover vil hun tale om det nære reportagefotografi, om at komme helt tæt på mennesker – og ikke mindst om, hvorfor denne form for fotografi er vigtig for journalistikken. Hun vil fortælle om udvælgelse af billeder i Ukrainekrigen og etiske overvejelser i forbindelse med jobbet som billedredaktør
21. februar
Foredrag om Konspirationsteorier med Thomas Sloth
Lyver myndighederne for os eller holder de noget skjult? Disse tanker kan vi alle have en gang i mellem. I dette foredrag om konspirationsteorier kommer Thomas Sloth ind på historiens største konspirationer fra Månelandingen 1969, 11. september og UFO-styrt i Roswell til Lady Diana og Mordet på JFK. Dette er et foredrag, hvor du gang på gang bliver i tvivl om, hvad der er sandheden; men en ting er sikkert – Vi kender ikke hele sandheden!
1. marts
Glenn Bech – Offentligt foredrag
Glæd dig til en aften sammen med forfatter Glenn Bech.
Glenn Bech er uddannet Psykolog fra Aarhus Universitet og forfatter fra forfatterskolen.
I vinteren 21 debuterede han som forfatter med romanen Farskibet, året efter blev han aktuel med med sin anden bog, Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet.
foto: Sara Galbiati
7. marts
Grim, dum & kedelig! med Jacob Keinicke – Offentligt foredrag
Jacob er født med læbeganespalte og scoliose(pukkelryg). I foredraget fortæller han om at føle sig udenfor, blive mobbet, og hvordan han vendte det hele indad og begyndte at hæmme sig selv. Foredraget sætter fokus på kærlighed, klikedannelse og fest samt redegøre for den nyeste forskning om hvor stor en rolle udseende egentlig spiller.
Temaerne er skønhedsidealer, kropsskam, diskrimination og gruppedynamik. Det hele spundet op om Jacob Keinickes egen livshistorie, som både er rørende og sjov og har et helt enkelt budskab: Du skal først og fremmest behandle dig selv ordentligt.
14. marts
Sebastian Lynggaard Aka. Herlige Svend – Offentligt foredrag
Sebastian Lynggaard oprettede i 2019 den anonyme instagramprofil @Herligesvend og postede memes med glimmer og nuttede dyreunger som fik fok til at grine og videresende.
Lige indtil han lavede et meme om MeToo, og indbakken blev fyldt med nedladende beskeder fra mænd, som gik ud fra, at det var en kvinde der stod bag profilen. En øjenåbner for Sebastian: Hvorfor bliver nogle mænd så vrede?
Sebastian Lynggaard er aktuel med bogen ‘Mandsforræder’.
16. marts
Farvel til Madonna
Vi inviterer vores elever med en tur i TEATER REPUBLIQUE for at se FARVEL TIL MADONNA
“How to Kill a Dog er tilbage, og i FARVEL TIL MADONNA vender Emma Sehested Høeg og Jennifer Vedsted Christiansen kritisk blikket mod luder/madonna-komplekset.
FARVEL TIL MADONNA afslutter trilogien om det oprørske hundyr, der blottede sin skam i VELKOMMEN TIL PANDORA og problematiserede den unge kvinde som valuta i en kapitalistisk og mandsdomineret verden i LOLITA FOR ALTID.”
18. april
Vibe Termansen – Offentligt foredrag
Vibe Termansen er historiker og journalist og har dækket Polen og Centraleuropa for blandt andet Weekendavisen og Information, samt arbejdet på Den danske Ambassade i Warszawa. Hun er forfatter til Kampen om Centraleuropa (2022).
27. april
LUISI & NIELSENS 4. – Klassisk koncert i DR’s koncerthus
“Den dramatiske side af Carl Nielsen eksploderer i den 4. Symfoni, ”Det uudslukkelige”, hvor kampen mellem lyset og mørket slår gnister. I Klarinetkoncerten tager Nielsens indre spillemand os på en musikalsk opdagelsesrejse.”
– DR koncerthuset
Vi inviterer vores elever med i DR’s koncerthus hvor de skal opleve en klassisk koncert i den smukke arkitektoniske koncertsal.
19. maj
Koncert med Drengestreger
Drengestreger er et spritnyt dansksproget pop/rock-band med fart på. De skriver musik, som er skabt til at opleves live, og som giver dig lyst til at hoppe og danse hele natten. Bandet drømmer om at skrive musik, man kan synge med på, og de er godt på vej – deres enkle og fængende melodier giver selv Beatles-fans gåsehud.
Drenge fyrer op til et brag af en fest denne aften på Grundtvigs Højskole.