Kalender

En central del af Grundtvigs Højskole er at få indblik, indsigt og information udefra, derfor inviterer vi ofte mange forskellige foredragsholdere, musikere og andre inspirerende mennesker forbi vores højskole. Følg med her.

7.januar
Velkommen til nye elever!
Så starter forårsholdet 2018 op på Grundtvigs! Vi glæder os helt vildt til at byde jer velkommen, og vi har gjort os umage for at sammensætte et fedt ophold til jer. På Grundtvigs kan I sammensætte jeres eget skema med hovedvægt på et gennemgående A-fag, I vil møde spændende kulturpersonligheder med noget på hjerte, komme på rejse til Marrakech og ikke mindst møde en masse søde og sjove nye venner.
Læs mere
9.januar
Bjergbestigerens eventyr
Jakob Urth er Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestiger. Tre 8.000-meter-bjerge har han besteget – alle uden brug af kunstig ilt og flere som første dansker. Dertil har han et utal af hhv. 5-, 6- og 7.000 meter toppe på sit klatre-CV. Han fortæller denne aften om Moderne Eventyr - om de historier, han møder som bjergbestiger.
Læs mere
16.januar
Mød forfatter Katrine Marie Guldager
Katrine Marie Guldager fortæller om sit forfatterskab, ikke mindst om sine seneste udgivelser; Køge-krøniken og En uskyldig familie. Katrine Marie Guldager er forfatter til en lang række digte, noveller, romaner og børnebøger. Hun er vokset op i Hillerød som datter af en skovbrugskandidat og en landskabsarkitekt. I 1994 blev hun cand.phil. i dansk fra Københavns Universitet og samme år afsluttede hun Forfatterskolen og debuterede med digtsamlingen Dagene Skifter Hænder.
Læs mere
18.januar
Koncert med Aksglæde
Aksglæde leverer pop/rock med stærke melodier og finurlige friske jazzede elementer. Teksterne er som musikken lette at gå til, men stikker alligevel ud og formår at fange lytterens opmærksomhed. Der trækkes associationer tilbage til tidligere danske forgangsmænd som C.V. Jørgensen og Steffen Brandt, mens lyduniverset er nyt og smager mere af internationale navne som Mac Demarco.
Læs mere
23.januar
Den der råber lyver
Er vi trådt ind i en tidsalder, hvor alt og intet længere er sandt? Hvor tidens løgne og propaganda er ved at møblere grundlæggende om på vores offentlige samtale? Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard viser rundt i landskabet af misinformation og falske nyheder, der påvirker den politiske virkelighed mere end nogensinde – og spørger om de klassiske nyhedsmedier er kuren eller en del af diagnosen på problemet? Med sig har hun også syv konkrete råd til, hvad vi gør for at komme videre.
Læs mere
25.januar
Faust på Mungo Park
Premiereforestilling på Teatret Mungo Park. Faust tror på viden. Han har læst det hele og mestrer det meste. Men er han lykkelig? Verden omkring ham tror ikke på viden, tror ikke på at undersøge sagen, men på sansernes lykkerus. Skal han lade sig fordumme for at opnå lykken? Skal han indgå en pagt med det dyriske?
Læs mere
1.februar
Koncert med Wonderbrazz og Esben Just
Et overflødighedshorn af fest, musik og livsglæde rammer Klaverfabrikken denne aften. Og vi skal være med! Sangeren & pianisten Esben Just og funkbandet WonderBrazz, er gået sammen om en dobbeltkoncert, der i bedste stil fejrer essencen af Mardi Gras - karnevallet fra New Orleans.
Læs mere
6.februar
Natasha Al-Hariri om medborgerskab
Natasha Al-Hariri har optrådt, været portrætteret og omtalt i en række aviser, radio- og TV-udsendelser i mange sammenhænge, der dog normalt altid har forbindelse til debatten om integration af indvandrere. Hun er erklæret feminist og har markeret sig som en klar røst i den muslimske kønskamp. Hun har også deltaget i debatten om, hvordan man kan undgå radikalisering af unge fra minoritetsgrupper.
Læs mere
27.februar
Stjernestøv og galakser
Anja C. Andersen er ekspert i kosmisk støv, der findes i galakser som vores egen Mælkevej. Støvet dannes i stjerner, hvorefter det bliver blæst ud i rummet. I gas- og støvskyerne bliver nye stjerner dannet. Støvkorn spiller derfor en altafgørende rolle for, at stjerner og planeter kan dannes - og for at vi findes i Universet i dag. I foredraget kommer Anja Andersen ind på hendes forskning i kosmisk støv samt på de helt aktuelle resultater fra Cassini-missionen til Saturn.
Læs mere
1.marts
Beethoven i Koncerthuset
“Skæbnesymfonien”, Beethovens Symfoni nr. 5, er klassisk musik, når den er mest slagkraftig. Oplev Beethoven i DR Koncerthuset sammen med en eksplosiv kinesisk koncert for slagtøj og orkester, The Rite of Mountains (“Bjergritualet”), der på få år er blevet opført mange gange i Vesten.
Læs mere
6.marts
Turen går til Marrakech
Den fælles studietur går til MARRAKECH i Marokko. Marrakech er byen, hvor du kan kombinere Østens mystik med naturoplevelser. Hvor befolkningen er lette at falde i snak med, uanset om I kan tale samme sprog, eller om det foregår med fagter. Hvor maden er fremragende, og solen skinner 300 dage om året. Og så er det byen, hvor Atlasbjergene tårner sig op bag ørkenen, og danner en smuk ramme for opholdet.
Læs mere
20.marts
Kunstner Simone Aaberg Kærn
Det flyvende menneske. Simone Aaberg Kærn, international anerkendt billedkunstner, fotograf og dokumentarfilminstruktør. Simone er privatpilot og en grænsesøgende kunstner, som har en personlig strategi i en verden i krig. Den handlekraftige kvinde fik sine vinger af en bande 80-årige damer, der fløj krigsfly under den anden verdenskrig. I 2010 malede hun statsministerportrættet af Anders Fogh Rasmussen til Folketinget.
Læs mere
22.marts
Underkastelse på Betty Nansen Teatret
Paris 2022. François er litteraturprofessor. Han bruger tiden på at drikke, forføre studinerne, spise færdigretter og se YouPorn. Ude i samfundet sker der ting og sager, som tvinger François og alle andre franskmænd til at se på samfundets kultur og dogmer med helt nye øjne.
Læs mere
10.april
Krigsfotograf Jan Grarup
Pressefotograf Jan Grarup har en lang tradition for at opsøge de steder i verden, hvor det virkelig gør ondt. Han har en evne til at skildre de bitreste i billeder, der både er stærkt bevægende og samtidig, i deres gru, rummer en slående skønhed. Den 45-årige fotograf har i løbet af sin 25 år lange karriere vundet en bunke priser, blandt andet den hjemlige Årets Pressefoto, hvor han er blevet kåret til årets pressefotograf fem gange.
Læs mere
17.april
Hvor kommer pengene fra? Og hvorfor er det vigtigt?
I dette foredrag rejser Ole Bjerg et meget grundlæggende spørgsmål, som ofte bliver glemt i diskussioner omkring økonomi: Hvem laver egentlig vores penge? I dag skabes penge ikke i en seddelpresse i Nationalbankens kælder, men derimod når banker laver udlån og dermed sender nye kontopenge ind i økonomien. Hvad betyder det for samfundsøkonomien, at vi således har privatiseret pengeskabelsen?
Læs mere
21.april
GammelElevfest
Her er din chance for at møde alle dine venner fra dit højskoleophold, når GrundtvigsElever inviterer til gammel-elev-weekend. Nærmere program og detaljer om billetsalg offentliggøres her, så snart de er klar.
Læs mere
5.maj
Højskolernes dag
Overvejer du at tage på højskole, men er i tvivl om, hvad det indebærer? Så kom og oplev Grundtvigs højskole indefra på Højskolernes dag den 5.maj.
Læs mere
8.maj
Tea Lindeburg om Equinox 1985
Kan du huske, da en hel studentervogn og alle eleverne i den forsvandt en sommerdag i 1985? Hvor var du, da du første gang så avisforsiden med billeder af de forsvundne elever? Kan du stadig genkalde dig det chok, der greb hele landet? Og sorgen da det viste sig, at de ikke ville blive fundet igen? At de var væk? Stak de af? Blev de myrdet eller bortført?
Læs mere
23.juni
Sankt Hans aften
Sankt Hans på Grundtvigs højskole Kom til Sankt Hans aften med bål, båltale og live koncerter i højskolens park! Højskolens park åbner kl.17.30, hvor man kan komme og grille sin mad og nyde sommeren. Der vil være aktiviteter for børn og bål allerede 20.30 med båltale og sange.
Læs mere
4.juli
Mød os på Roskilde
Der er en stærk tradition for en stor Grundtvigscamp på Roskilde Festival fyldt med tidligere elever fra højskolen. Det er en oplagt mulighed for at gense gode højskolevenner fra alle ender af landet og måske også opleve en række af de bands og kunstnere, der har spillet koncerter på Grundtvigs. Der går endda rygter om, at Grundtvigs musiklærer Tue West kigger forbi campen med sin guitar....
Læs mere