Kalender

En central del af Grundtvigs Højskole er at få indblik, indsigt og information udefra, derfor inviterer vi ofte mange forskellige foredragsholdere, musikere og andre inspirerende mennesker forbi vores højskole. Følg med her.

24.oktober
Når det perfekte bliver det normale
Niels Ulrik Sørensen er souschef og lektor ved Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, hvor han forsker i ungdomskultur, kropskultur og trivsel. Med udgangspunkt i sin forskning om unges trivsel og mistrivsel fortæller Niels Ulrik Sørensen om et ungdomsliv, hvor der på alle arenaer er pres på at skabe sig selv og leve op til forestillinger om perfektion.
Læs mere
26.oktober
Koncert med Amillion Waves
Amillion Waves er et band bestående af seks medlemmer, som blev dannet på Den Rytmiske Højskole i Vig 2014. Bandets medlemmer kom fra vidt forskellige musikalske baggrunde, men gik sammen i ønsket om at skrive eksperimenterende musik på tværs af genrer. Bandet har nu fundet sig en samlet lyd, som tager lytteren med ind i et melankolsk og drømmende univers.
Læs mere
31.oktober
Popkultur ved Lucia Odoom
Lucia Odoom er vært på podcasten Politikens Poptillæg, kritiker og skribent. Hun har været radiovært på P3’s Det elektriske Barometer og efterfølgende på P6Beat og på P1. Hun er redaktør på Poppel - et magasin, der hylder ”fandom”; dét at være optaget af popkultur, kunst, poesi, musik og identitet. Hun gæster højskolen for at fortælle om, hvorfor populærkulturen er så vigtig lige nu.
Læs mere
2.november
Oplev Ida Wenøe live
Ida Wenøes musik rummer spor fra både 60-70’ernes folk-scene og højskolesangbogen. Fra Carl Nielsen og Sebastian til Joni Mitchell og Leonard Cohen.
Læs mere
4.november
Turen går til Marokko
Den fælles studietur går til Marrakech i Marokko. En by der kombinere Østens mystik med naturoplevelser. Hvor befolkningen er lette at falde i snak med, uanset om I kan tale samme sprog, eller om det foregår med fagter. Maden er fremragende, og solen skinner 300 dage om året. Og så er det byen, hvor Atlasbjergene tårner sig op bag ørkenen, og danner en smuk ramme for opholdet.
Læs mere
14.november
Mød skuespiller Carsten Bjørnlund
Mød skuespilleren Carsten Bjørnlund, der fortæller om sin vej til at blive skuespiller - en vej, der ikke altid har været lige nem og snorlige. Han fik sit store gennembrud, da han spillede Patrik i TV2-serien "Forsvar", men det helt store folkelige gennembrud kom med hans rolle som Frederik i "Arvingerne".
Læs mere
16.november
Grieg i Koncerthuset
Vi tager til DR's imponerende koncerthus for at opleve to sider af Nordens mest populære komponist, Edvard Grieg: Først hans stormfulde Klaverkoncert og så de norske miniaturer i Lyrisk Suite for orkester. Richard Strauss’ geniale Tod und Verklärung er et symfonisk digt om overgangen fra liv til død.
Læs mere
18.november
Gammel elev fest
Du kan ligeså godt sætte et stort kryds i kalenderen allerede nu ved weekenden den 17.-19. november. Her vil Grundtvigs nemlig være fuld af tidligere elever, når der afholdes Gl. Elevfest.  
Læs mere
21.november
Fotograf Mads Nissen
Mads Nissen er en af Danmarks mest markante og prisvindende dokumentar-fotografer. Intimitet og nærvær kendetegner hans arbejde, som sætter fokus på vor tids store globale udfordringer såsom ulighed, manglende menneskerettigheder og menneskets forhold til naturen. Mads Nissen kommer til Grundtvigs for at vise udpluk af sine billeder og fortælle om sine oplevelser som fotograf.
Læs mere
23.november
Mød kropsaktivisten Ulrik Frost
Ulrik Frost har medvirket i programmet ”Spørg mig om alt” på DR3, hvor han svarede på alle de spørgsmål, som seere og brugere havde til ham om hans valg af livsform. 26-årige Ulrik Frost går ind for fri sex uden parforholdets og tosomhedens begrænsninger. Og har i øvrigt både sex med mænd og kvinder. Han er forkvinde for Selskab for Ligestilling og erklæret feminist.
Læs mere
28.november
Instruktør Christian S. Jepsen
Instruktør Christian Sønderby Jepsen kommer til Grundtvigs Højskole for at vise og fortælle om sin film 'Naturens Uorden'. Filmen følger journalisten og spastikeren Jacob Nossells i søgen efter svaret på livets mening i en verden, hvor forskere og forældre kunne have valgt ham fra allerede fra fødslen.
Læs mere
30.november
Sovekoncert
Den internationalt anerkendte danske lydkunstner og komponist Karsten Pflum har i snart 15 år været en aktiv del af den elektroniske musikscene. Siden 2013 har han specialiseret sig i at spille sovekoncerter - 9 timers livekoncerter med drømmende musik og lydlandskaber, der flyder på grænsen af bevidstheden mellem vågen tilstand og søvn.
Læs mere
7.december
Twang på Klaverfabrikken
Når man er på højskole i Hillerød, bliver man nødt til at opleve vores seje spillested, Klaverfabrikken. Klaverfabrikken huser flere scener, bl.a. Buddhas jazzklub, hvor man kan opleve intense intimkoncerter og Truckhallen, hvor der plejer at være fuld gang i den. Denne aften tager vi i Truckhallen til en Nashville-aften og oplever en koncert med Twang, en trio, der mødes i en fælles kærlighed til den amerikanske folkemusik.
Læs mere
9.december
Familie-venne-dag
Så er det tid til familie-venne-dag, hvor du som elev på Grundtvigs har mulighed for at vise dine venner og din familie, hvordan dit liv er på højskolen. Der vil være udstillinger, optræden, taler, lækker frokost og hyggelig højskolestemning. Det nærmere program kommer her, så snart det er klar.
Læs mere
7.januar
Velkommen til nye elever!
Så starter forårsholdet 2018 op på Grundtvigs! Vi glæder os helt vildt til at byde jer velkommen, og vi har gjort os umage for at sammensætte et fedt ophold til jer. På Grundtvigs kan I sammensætte jeres eget skema med hovedvægt på et gennemgående A-fag, I vil møde spændende kulturpersonligheder med noget på hjerte, komme på rejse til Marrakech og ikke mindst møde en masse søde og sjove nye venner.
Læs mere
9.januar
Bjergbestigerens eventyr
Jakob Urth er Danmarks mest aktive og succesfulde bjergbestiger. Tre 8.000-meter-bjerge har han besteget – alle uden brug af kunstig ilt og flere som første dansker. Dertil har han et utal af hhv. 5-, 6- og 7.000 meter toppe på sit klatre-CV. Han fortæller denne aften om Moderne Eventyr - om de historier, han møder som bjergbestiger.
Læs mere
16.januar
Mød forfatter Katrine Marie Guldager
Katrine Marie Guldager fortæller om sit forfatterskab, ikke mindst om sine seneste udgivelser; Køge-krøniken og En uskyldig familie. Katrine Marie Guldager er forfatter til en lang række digte, noveller, romaner og børnebøger. Hun er vokset op i Hillerød som datter af en skovbrugskandidat og en landskabsarkitekt. I 1994 blev hun cand.phil. i dansk fra Københavns Universitet og samme år afsluttede hun Forfatterskolen og debuterede med digtsamlingen Dagene Skifter Hænder.
Læs mere
18.januar
Koncert med Aksglæde
Aksglæde leverer pop/rock med stærke melodier og finurlige friske jazzede elementer. Teksterne er som musikken lette at gå til, men stikker alligevel ud og formår at fange lytterens opmærksomhed. Der trækkes associationer tilbage til tidligere danske forgangsmænd som C.V. Jørgensen og Steffen Brandt, mens lyduniverset er nyt og smager mere af internationale navne som Mac Demarco.
Læs mere
23.januar
Den der råber lyver
Er vi trådt ind i en tidsalder, hvor alt og intet længere er sandt? Hvor tidens løgne og propaganda er ved at møblere grundlæggende om på vores offentlige samtale? Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard viser rundt i landskabet af misinformation og falske nyheder, der påvirker den politiske virkelighed mere end nogensinde – og spørger om de klassiske nyhedsmedier er kuren eller en del af diagnosen på problemet? Med sig har hun også syv konkrete råd til, hvad vi gør for at komme videre.
Læs mere
25.januar
Faust på Mungo Park
Premiereforestilling på Teatret Mungo Park. Faust tror på viden. Han har læst det hele og mestrer det meste. Men er han lykkelig? Verden omkring ham tror ikke på viden, tror ikke på at undersøge sagen, men på sansernes lykkerus. Skal han lade sig fordumme for at opnå lykken? Skal han indgå en pagt med det dyriske?
Læs mere