Udforsk naturen, sank, sans og lær planter og urter at kende. Se skov og strand gennem nye briller og styrk dit allerede eksisterende kendskab til naturen. Kokkerér og leg omkring bålet, byg eksempelvis, røgovn, stenovn eller hjælp biodiversiteten frem og anlæg køkkenhave i vores udekøkken.
Alt hvad vi høster, hjemmedyrker og sanker, tager vi kærligt hånd om i vores udekøkken. Her vil vi konservere og forædle vores høst, så vi skaber et dejligt og mangfoldigt forråd. Årstiden giver os viden og ”frugt,” som dikterer, hvad vi kommer til at arbejde med.
I undervisningen kan vi for eksempel lære om:
- Røgning
- Basis kokkelære
- Saltning og tørring af fisk el. andet
- Vegetariske alternativer til animalske produkter
- Værktøjslære og byg
- Biodiversiteten
- Gartneri
- Hengemning
Derudover quizzer vi og laver blindsmagninger. Vi vil måske tage på besøg ved bryggerier, gårde eller biavlere.
Vi har en holistisk og sanselig tilgang til de processer, vi arbejder med – dog uden det bliver spirituelt.
Til Mad og det derude vil det være en god idé at medbringe praktisk tøj og en cykel.
Underviser: Simon Lundby Møller og Mathias Rødsgaard