Udforsk naturen, sank, sans og lær planter og urter at kende. Se skov og strand gennem nye briller og styrk dit allerede eksisterende kendskab til naturen. Kokkerer og leg omkring bålet, byg højbede, drivhus og røgovn.
Alt hvad vi høster, hjemmedyrker og sanker, tager vi kærlig hånd om i køkkenet. Her vil vi konservere og forædle vores høst, så vi skaber et dejligt og mangfoldigt vinterforråd. Da det kan være svært at sanke om vinteren, er det her, vi rigtigt tager fat på madlavningen og nyder godt af de goder, efteråret har givet os.
I køkkenundervisningen vil vi for eksempel lære om:
- Røgning
- Ost/mejeri
- Slagteri
- Saltning og tørring af fisk mm
- Vegetariske alternativer til animalske produkter
Derudover vil vi lave cook offs, quizze i feinschmeckerviden og have blindsmagninger. Vi vil få besøg af gæstelærere med kulinarisk eller grøn ekspertviden, og vi vil besøge bryggerier, gårde og biavlere.
Har vi sanket og brygget nok, vil vi lave vores egengårdbutik, hvor vi vil sælge vores produkter.
Til Mad derude vil det være en god idé at medbringe praktisk tøj og en cykel.
Underviser: Simon Lundby Møller