• Forsiden
  • Lange højskoleophold
    • Efteråret 2023
    • Foråret 2024
    • Efteråret 2024
    • Foråret 2025
    • Efteråret 2025
    • Fag
    • Livet på Grundtvigs
    • Studieture
    • FAQ – oftest stillede spørgsmål
    • Priser
    • Støttemuligheder til lange højskoleophold
  • Sommerkurser
    • Alle Sommerkurser
    • Priser
    • Afbestilling og forsikring
  • Om Grundtvigs
    • Om Grundtvigs Højskole
    • Medarbejdere
    • Mad
    • Elevforeningen
  • Tilmelding
  • Kalender
  • Nyheder
  • Årsskrifter
  • Kontakt
  • Ledige stillinger og praktik
  • Forsiden
  • Lange højskoleophold
    • Efteråret 2023
    • Foråret 2024
    • Efteråret 2024
    • Foråret 2025
    • Efteråret 2025
    • Fag
    • Livet på Grundtvigs
    • Studieture
    • FAQ – oftest stillede spørgsmål
    • Priser
    • Støttemuligheder til lange højskoleophold
  • Sommerkurser
    • Alle Sommerkurser
    • Priser
    • Afbestilling og forsikring
  • Om Grundtvigs
    • Om Grundtvigs Højskole
    • Medarbejdere
    • Mad
    • Elevforeningen
  • Tilmelding
  • Kalender
  • Nyheder
  • Årsskrifter
  • Kontakt
  • Ledige stillinger og praktik

Mad og dét derude

Udforsk naturen, sank, sans og lær planter og urter at kende. Se skov og strand gennem nye briller og styrk dit allerede eksisterende kendskab til naturen. Kokkerér og leg omkring bålet, byg eksempelvis, røgovn, stenovn eller hjælp biodiversiteten frem og anlæg køkkenhave i vores udekøkken.

Alt hvad vi høster, hjemmedyrker og sanker, tager vi kærligt hånd om i vores udekøkken. Her vil vi konservere og forædle vores høst, så vi skaber et dejligt og mangfoldigt forråd. Årstiden giver os viden og ”frugt,” som dikterer, hvad vi kommer til at arbejde med.

I undervisningen kan vi for eksempel lære om:

  • Røgning
  • Basis kokkelære
  • Saltning og tørring af fisk el. andet
  • Vegetariske alternativer til animalske produkter
  • Værktøjslære og byg
  • Biodiversiteten
  • Gartneri
  • Hengemning

Derudover quizzer vi og laver blindsmagninger. Vi vil måske tage på besøg ved bryggerier, gårde eller biavlere.

Vi har en holistisk og sanselig tilgang til de processer, vi arbejder med – dog uden det bliver spirituelt.

Til Mad og det derude vil det være en god idé at medbringe praktisk tøj og en cykel.

 

 

Underviser: Simon Lundby Møller og Mathias Rødsgaard

Alle fag Friluftsliv Aktiv i naturen Buschcraft

Se alle fag her!

Simon Lundby Møller

Køkkenchef og underviser i Mad Derude.

Mathias Rødsgaard

Pedel og medunderviser i Mad Derude.

Grundtvigs Højskole EliteSmiley

Frederiksværksgade 147, Hillerød
info@grundtvigs.dk
Tlf. nr: 48 26 87 00

Sjællands ældste højskole - tæt på København
Det Økologiske Spisemærke