Vores verden og samfund er formet gennem historien. Hvordan gik det til? Hvad kunne der være sket, hvis nu…? Den nysgerrighed er vores drivkraft op gennem epokerne. Vi vil prøve at komme lidt ned i de spændende lag, der ligger i de 2-3 historiske perioder og emnerne, vi vælger at dykke ned i. Indlevelse, udlevelse og oplevelse er vores tilgang.
Oplæg, debat, brætspil og film
Undervisningen vil derfor favne bredt, med små oplæg, debat – nogle gange ud fra korte, centrale idéhistoriske tekster, brætspil og film. Man behøver ikke at have nogen forhåndsviden for at være med. Interesse er nok.
Vi kan starte ved Trojas bymure, hvor tusinder af grækere står væbnet med bronzespyd og skjolde. Derfra videre til et snigmord i senatet i Rom. Vikingernes verden kan åbne sig i sagn og myter. Nordens forbrødring og broderstrid kan udspille sig for os, med Frederiksborg Slot i baghaven. Vi kan betages af Renæssancens norditalienske kunstneres genialitet og deres handelsmænds driftighed. Europæernes møde med det fremmede i kolonierne. Frihedens fakkel kan blafre over os i Oplysningstidens revolutioner. Napoleons svimlende storhed og fald. USA’s genfødsel i en blodig borgerkrig. Den danske stats overlevelseskamp og demokratisering. Arbejderbevægelsens kamp for brød og frihed. De politiske ekstremers epoke i Europa i ’30erne. Verdenskrigenes rædsler og reorganisering af verden. Den kolde krigs terrorbalance, der holdt verden i et jerngreb – til det pludselig var slut.
Din underviser, Peter Westermann, er en passioneret og spilleglad historienørd, der har slugt film og spillet sig gennem verdens historie, lige siden han lærte at kaste en terning. Sammen skal vi se, hvordan historiens terninger blev kastet. Og om vi kunne gøre det anderledes. Vi sætter historien på spil.
Materiale pris: Op til 100 kr. pr. elev, sandsynligvis mindre.