Kreativ musik og lyd

A-faget er gennemgående igennem hele dit ophold og har derfor mest tyngde i dit skema. Som en del af hvert A-fag vil der være temauger eller studieture, besøg af spændende gæstelærere og ture ud af huset, bl.a. til København.

-Sangskrivning
-Elektronisk musik
-Studieindspilning
-Sammenspil i mindre grupper
-Crossover samarbejde med computerprojekter og sangskrivere
-Åben scene og livekoncerter

For alle musikinteresserede. Fra erfarne og øvede musikere til dem der aldrig har holdt et instrument i hånden. Fra sangeren der ønsker hjælp og samarbejde til de melodier og tekster der florerer i hovedet til computernørden der gerne vil udvikle enestående elektroniske lydbilleder. Fra rapperen der har tekst i massevis, men mangler et nyt beat med fremdrift til trommeslageren der gerne vil med være med til at skabe sangene og musikken helt fra bunden.

I starten skal vi inspireres og tale musik og metoder. Samtidig skal vi finde jeres musikalske retning, hvor jeres projekt skal pege hen og hvordan I vil arbejde. Nogle spiller instrumenter, nogle synger, nogle bruger computer, nogle gør flere ting eller har et helt andet og anderledes udgangspunkt.
Nogle har behov for samarbejde i starten og nogle vil gerne starte op alene.

Og derefter tager vi arbejdstøjet på.

Udvikler lyd, sange, stilarter og personlige udtryk sammen eller i enerum og i computeren.

Og jeg følger jeres proces og laver løbende workshops og undervisning der kan udvide jeres kreative horisont.

Når jeres musik er klar til indspilning og koncerter går vi igang med den udadvendte proces.

Går i studiet og i øvelokalet og ind i musikprogrammerne og skaber de lydbilleder projekterne kalder på.

I efteråret tager vi på en kreativ turné til beslægtede højskoler , hvor vi udveksler erfaringer, sange, ideer, udtryk med andre højskoleelever. Og spiller koncerter anderledes steder og i inspirerende omgivelser.