Kære Efterårshold 2021
Denne side er til jer – og kun til jer. Her har vi samlet en række praktiske informationer om jeres kommende højskoleophold.
INTROUGE OG PRAKTISKE OPLYSNINGER
Vi nærmere os snart onsdag den 18. august. Som nogle af jer måske allerede har bemærket, har vi for et par uger siden tilsendt jer et lille velkomstbrev med praktiske oplysninger, introprogram med videre – skulle det af en eller anden grund være forsvundet i cyberspace, kan du læse brevet her. Vigtigst af alt, så ses vi den 18. august, hvor der vil være ankomst og indkvartering fra klokken 14:00 – 17:00. Hvis du har mange ting med og ikke kan blive kørt om onsdagen, så er der også en mulighed for at komme allerede søndag 15. august i tidsrummet 14.00-16.00 og aflevere og få opmagasineret dine ting.
Vi glæder os til at møde jer!
OPDATERING AF SKEMA
Vi har nu lagt sidste hånd på skemaet for Efteråret 2021 – og der er kommet et par små ændringer. Blandt andet er der kommet en ny fagbeskrivelse til Gør en forskel og Lad os tale sammen, ligesom der er kommet flere nye fag på skemaet – blandt andre Vores digitale verden, Aktiv i naturen, Takser, Flygtning! og Køn og etnicitet.
TAK FOR SNAKKEN!
Vi har nu ringet rundt til alle 120 kommende efterårselever. Og lad os slå én ting fast med det samme: Hvor er I bare søde at snakke med! Vi glæder os meget til at møde jer i virkeligheden – måske allerede til rundvisning den 15. og 16. juni? – og ellers den 18. august, når I begynder på Grundtvigs.
Skulle vi af en eller anden grund have misset dig, eller er du kommet i tanke om en ting, du gerne ville have spurgt om, er du velkommen til at ringe eller skrive en sms til Nikolaj på telefonnummer 48268700.
I havde utrolig mange gode spørgsmål. Derfor har vi besluttet os for at samle de oftest stillede spørgsmål og svaret på dem.
Hvordan sammensætter I værelserne?
Vi sammensætter altid værelserne, så du kommer til at bo med en jævnaldrende roomie. Derudover kan der også være andre ting, der spiller ind såsom geografi og a-fag. Det er et stort puslespil, som heldigvis altid går op, hvor alle brikkerne ender med at passe godt sammen.
Hvor gamle er de andre tilmeldte til efteråret?
Langt de fleste elever på efterårsholdet er mellem 20-21 år. Nogle enkelte er lidt ældre, andre lidt yngre.
Hvordan ser kønsfordelingen ud?
Kønsfordelingen repræsenterer nogenlunde den gennemsnitlige fordeling på alle landets højskoler med cirka ¾ piger og ¼ drenge.
Hvornår skal jeg betale?
Du skal betale 1. rate seneste den 1. august og 2. rate til oktober. Du burde have modtaget en mail fra os om betaling, da du tilmeldte dig, hvor der står yderligere detaljer. Hvis ikke, kan du kontakte os på [email protected]
Er maden veganer- og vegetarvenlig?
Ja. Ved tilmelding noterer du, hvis der er nogle specielle hensyn eller allergener, vi skal være opmærksomme på i forhold til din kost. Dog laver vi ikke decideret diæt-kost. Maden er i øvrigt rigtig lækker, så det kan du godt glæder dig til.
Skal jeg tage mit eget sengetøj og udstyr med?
Du er hjertens velkommen til at tage dit eget sengetøj med. Ellers kan du leje højskolens for 100,- kroner. I forhold til udstyr – såsom instrumenter, kameraer, recordere mv – har vi nok til jer alle i de forskellige fag. I er selvfølgelig velkommen til at medbringe jeres eget.
Har I en pakkeliste?
Ja. Det har vi. Værsgo! Dit værelse er omkring 10-15 kvadratmeter og her står blandt andet et skrivebord, opslagstavle, stol, kommode og skab. For at skabe mere plads, kan vi anbefale, at du tager nogle skuffer, kasser eller andet med til opbevaring, som du kan stille under din seng. Ellers er det altid en god idé at tage ting med, der kan gøre dit værelse hyggeligt og hjemligt.
Skal jeg tage min cykel med?
Du behøves ikke, men det kan være en god idé. Ellers kan du sikkert lejlighedsvis låne en af dine højskolekammerater. Hillerød er en lækker by – både selve byen og naturen er dejlig og her hjælper det at være på cykel. Ellers går bussen mod stationen lige ude foran vores hoveddør. Derudover ligger der både en Superbrugsen, et apotek og et pizzeria fem minutters gang fra højskolen.
Skal jeg være på højskolen i alle weekenderne?
Ja. Og nej. Hver anden weekend er en obligatorisk weekend. Her er sammensat et program med nogle forskellige workshops og aktiviteter – gerne omhandlede et bestemt tema. Når der ikke er temaweekend, er der friweekend. Her må du blive på højskolen, hvis du vil – der er ikke noget officielt program, du skal møde op til – tit arrangerer eleverne noget selv – men der vil blive serveret brunch og aftensmad. Lidt over halvdelen plejer at blive på højskolen, når der er friweekend.
Må min familie, venner og kæreste komme på besøg?
Ja. Hvis coronaen tillader det. Vi forventer, hvis vaccinationen-planen udrulles som planlagt, at alt igen bliver ved det gamle til efteråret. Og sker det, er du mere end velkommen til at invitere venner, kærester, familier eller hvem du har lyst med til fest, foredrag, aftensmad eller bare hygge. En stor del af personalet har ofte deres børn/mænd/koner med til måltiderne, og det er bare altid hyggeligt med besøg.