Astrid Kruse Jensen: “Det individuelle landskab”
Siden romantikken – hvis ikke altid – har mennesket stået overfor naturen og blevet betaget. Natur er en individuel påvirkning, en oplevelse der influere os, så en stemning opstår og bundfælder sig i os. En inspiration opstår – en dialog med det vi ser. En stemning er ikke et objekt som kan fotograferes, ikke et direkte aftryk af verden, men netop en fortolkning af det, der er i og med os.
Kameraet er et værktøj – et kunstnerisk udtryksmiddel, som fanger lys i begrænset mængde, tid og følsomhed. Igennem fotografiet kan vi bruge oplevelser og erindringer fra vores liv til at beskrive og skabe en personlig fortælling, som der ikke findes præcise ord for. Igennem denne workshop skal vi eksperimentere med fotografiet og arbejde i den omkringliggende natur.
I denne workshop vil Astrid vise noget at sit arbejde og fortælle om sin arbejdsproces og metoder. Med udgangspunkt heri stilles der en opgave, som du efterfølgende vil få feedback på.
Astrid Kruse Jensen har bl.a. specialiseret sig i kunstnerisk naturfotografering, hvor hun undersøger grænselandet mellem det synlige og det usynlige, mellem det virkelige og uvirkelige. Hendes arbejde er blevet udstillet i Danmark og i udlandet, og det er herudover en del af samlingerne på bla. ARoS, Museet for Fotokunst, Manchester City Gallery, Vestsjællands Kunstmuseum mm. Derudover har hun modtaget en stribe priser, og er iøvrigt også en eftertragtet underviser på f.eks fatamorgana. Selv er hun uddannet fra bl.a. GLASGOW SCHOOL OF ART. Se mere på www.astridkrusejensen.com