Valgaften med sang, mad og snak

valgaften på grundtvigs højskole med syng, spis og snakLad os se det i øjnene: Regionerne, som vi også skal stemme til 21. november, kunne godt bruge et skud folkelighed. Det får de nu til et debatmøde i folkehøjskolens ånd.

Grundtvigs Højskole i Hillerød slår onsdag d. 15. november kl. 17.30 – 20.30 dørene op til en regionspolitisk valgaften under parolen syng, spis og snak.
Der kommer en god håndfuld kandidater:

– Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand for Socialdemokratiet
– Anne Ehrenreich, regionsrådsmedlem for Venstre
– Peter Westermann, tidligere folketingsmedlem og næstformand for SF
– Per Tærsbøl, regionsrådsmedlem og tidligere borgmester i Helsingør for Konservative
– Pernille Schnoor, folketingsmedlem for Alternativet
– Kristian Tørning, kandidat for Dansk Folkeparti

Ordstyrer er chefredaktør for Frederiksborg Amts Avis, Palle Høi.

Håbet er, at omtrent 100 deltagere vil få en hyggelig aften. Aftenen starter med en gratis middag og fællessang. Hver kandidat vælger og præsenterer en sang fra Højskolesangbogen. Efter middagen er der en paneldebat med interaktive værktøjer, der giver publikum mulighed for at byde ind undervejs. Samtidig vil der være mulighed for at smage på partikagerne. Palle Høi medbringer nemlig kager, der repræsenterer hvert parti, og man kan stemme om, hvilken kage, der er den bedste.

Om Syng, spis og snak

Højskolerne har pr. 1. september skudt pilotprojektet Syng, spis og snak i gang støttet af Nordea-fonden med sloganet: Det Danmark, der synger sammen, hører sammen.

Det handler om at sprede glæden ved fællessang. Dette sker gennem arrangementer på højskoler, hvor fællessang og -spisning danner rammer om det kulturelle møde mellem mennesker fra alle dele af samfundet med intentionen om at inspirere flere til at synge sammen – i foreninger, i hjemmet og på arbejdspladser.

Gennem sang kombineret med debat og de gode rammer på højskolerne over et godt måltid vil vi skabe rum for, at mennesker kan mødes, finde og genfinde hinanden og de vigtige fællesskaber. Og måske endda komme lidt tættere på at beslutte, hvor krydset skal sættes den 21.november.