Ungdommens Folkemøde

Grundtvigs deltager i Ungdommens Folkemøde i København den 7.-8.september med en stadeplads fyldt med kulturelle møder og social aktivisme. Fredag afholder vi fællesspisning for 250 mennesker.

Vores vision er at give dig forskellige perspektiver med på vejen, styrke din stemme og motivere dig til at kæmpe for den forandring, du ønsker. En vision der bygger på Grundtvigs tanker om oplysning og frisind – de præcis samme tanker, som gav ham drivkraften og modet til etablere Grundtvigs Højskole i 1856.

Med vores årlige bandeseminarer og med fag som NGO – Gør en forskel, Dokumentarisk foto, Radikalisering, Radiojournalitisk og Politisk kommunikation tager vi fat på vigtige samfundsrelevante emner, inviterer ildsjæle indenfor og klæder dig på til at tage kritisk stilling til de problemstillinger, vi står overfor som samfund. 

Kom forbi Stadeplads 15, hvor der vil være aktivteter og højskolehygge fra morgen til aften begge dage.

 

Her lidt om de programsatte punkter, Grundtvigs højskole har med:


Torsdag 7/9

Kl. 11.30-13: Workshop om bandekriminalitet – VENTELISTE
Viden og forståelse for banders opståen og de dynamikker, der kendetegner dem, er vigtig i det sociale og forebyggende arbejde med bander. Vi skal i workshoppen arbejde med og reflektere over spørgsmål som: Hvorfor opstår grupperne? Hvilke normer har de? Hvorfor bliver grupperne voldelige? Hvordan kan vi influere på denne proces? Hvordan undgår man tilgang/rekruttering til grupperne? Hvordan kan man hjælpe de unge ud af grupperne? Hvordan skaber man alternative fællesskaber?
Facilitator: Højskolelærer og forfatter Søren Lerche

Kl.13-15: DIY Genbrugscafé
Du kan reparere gammelt tøj eller sy en mulepose til indkøb. På Genbrugscaféens symaskiner kan du kaste dig over egne syprojekter. Vi stiller stof, gammelt tøj og masser af eksperthjælp til rådighed. Ved højskolelærer Ditte Thomassen, der underviser i Bæredygtigt design

Kl. 15-17: Kan du redde klimaet?
Kan ungdommen redde klimaet? Hvis verdens lande skal leve op til deres klimaløfter i Paris-aftalen, skal alle gøre en indsats.  Det kræver tillid til at alle leverer grønne tiltag og det kræver en langsigtet indsats. Kan du og dine kammerater redde verden?  Det finder vi ud af i dette underholdende og udfordrende spil, der kombinerer klassikerne Fangernes Dilemma og Fælledens Tragedie. Ved højskolelærer Peter Westermann


Fredag d. 8/9

Kl.13-15: Byt en fordom
Sæt dig ved et bord med en tidligere autonom eller nazist, kriminel, en blind, en flygtning eller måske noget helt sjette og udforsk dine fordomme.
Ved højskolelærer Søren Lerche

Kl. 17.00-18.30 foran Store Scene: Fællesspisning
Plads til 250 mennesker. Pris 15,- Tilmelding ved fremmøde og efter først-til-mølle.
Samtale er uden tvivl nerven i et demokrati, og mad er bare et fantastisk afsæt. NGO-holdet og kokkene fra Grundtvigs Højskole serverer lækker vegetarisk mad og inviterer dig til at starte en dialog med et menneske, du endnu ikke har mødt. Det rykker mere, end du tror, at starte en dialog med et fremmed menneske. Det er social aktivisme, når det er bedst. Det er super sjovt og givtigt, og du er inviteret!

Læs mere om Grundtvigs på UFM