Mød skuespiller Carsten Bjørnlund

Carsten Bjørnlund er født i København og voksede op nord for København. Han blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2002. Siden har publikum kunnet se ham på Det Kongelige Teater, hvor han bl.a. har medvirket i “Røverne” (2004), som den unge Herming i “Indenfor murene” (2005) og i “Alle mennesker er dødelige” (2006). I 2008 medvirkede han i “Hamlet” i Det Kongelige Teaters nye Skuespilhus.

Han fik sit store gennembrud, da han spillede Patrik i TV2-serien “Forsvar”, men det helt store folkelige gennembrud kom med hans rolle som Frederik i “Arvingerne”. ”Arvingerne” er den mest sete danske dramaserie de seneste fem år med 1,7 mio. seere i gennemsnit til første sæson. Serien er karakteriseret ved sit gode skuespil og har sikret Carsten Bjørnlund et bredt gennembrud i rollen som Frederik, storebroderen, der har andre værdier end sine søskende.

Den 43-årige skuespiller har haft en vanskelig karrierevej. Den begyndte som sagt på Statens Teaterskole, hvor hans determinerede selvudviklingsprojekt frustrerede især de kvindelige medstuderende, og der måtte indkaldes til krisemøde om hans person.

I dag besidder Carsten Bjørnlund i højere grad evnen til at se kritisk på sig selv, og ud over den centrale rolle i ”Arvingerne”, kan han i 2017 opleves i hovedrollen i Max Kestners debutspillefilm ”QEDA”.

Tid: Tirsdag den 14.november kl.19.30
Sted: Grundtvigs højskole, Foredragssalen
Entré: 80 kroner inkl.kaffe og kage

Se hele kalenderen