September 8, 2020
Klimakrisen er ét af de største, hvis ikke dét største problem, der findes.
Samtidig udgør den en af de vigtigste filosofiske problemstillinger. For den tvinger os til at sætte spørgsmålstegn ved vores rolle som mennesker, borgere og forbrugere i et samfund, der er baseret på fossile brændstoffer. Den tvinger os også til at tage stilling til vores følelser, drømme og værdier og ikke mindst vores måde at være sociale på.
Problemet kan virke så stort, at det kan være fristende bare at ignorere det. Det har vi også gjort. Alt for længe. Men noget har ændret sig. Der er sket en politisk vækkelse, og vi er nu vidner til den største globale massemobilisering nogensinde.
Hvad var det, der gjorde udslaget? Hvilke tanker og refleksioner ligger bag? Hvor er klimabevægelsen på vej hen? Esther Kjeldahls foredrag punkterer myten om den klimabevidste forbruger – og retter dit fokus hen mod politisk klimaaktivisme. Hun vil dele ud af sin indsigt om, at ressourcestærke borgere i et demokratisk samfund har visse aktivistiske forpligtelser, der går ud over hensynet til at leve en klimavenlig dagligdag.
Esther Michelsen Kjeldahl er medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse og har brugt sin filosofiske uddannelse til at undersøge, hvilket ansvar, vi har som borgere og forbrugere i klimakrisen.
Arrangement er udelukkende for højskolens elever