Rejser i flygtningestrømmen

Thomas Ubbesen er journalist og forfatter og har fra en tidlig alder har rejst over hele kloden og dækket sine oplevelser i en række både trykte og elektroniske medier. Han har leveret radio, TV og tekst til programmer som Radioavisen, Horisont, TV Avisen, Orientering, P1 Morgen, Deadline m. fl.

Ubbesen dækkede i 90’erne krigene på Balkan tæt, senere kom turen til krige blandt andet i Irak, Afghanistan, Libyen, Mali og Den Central Afrikanske Republik. Desuden har han dækket politiske konflikter, terror og naturkatastrofer i lande som Haiti, Pakistan, Indien, Kenya, Chile og Saudi Arabien.

Han modtog i 2011 DRs Kryger-pris og er forfatter til to bøger: ”Udsendt – historierne bag 22 reportager” (Tiderne Skifter 2014) og ”Good luck, Habibi – rejser i flygtningestrømmen” (Gyldendal 2016).

Thomas Ubbesen kommer til Grundtvigs for at fortælle om sine rejser i flygtningenes fodspor. Han har i mange år rejst blandt og sammen med flygtninge fra krige, katastrofer og social elendighed på flere kontinenter; han har mødt dem på deres vandringer, i lejrene, foran grænsehegnenes pigtråd og i sammenstød med politisoldaterne. Han kan derfor give et kvalificeret bud på præcis, hvad der sker, hvorfor de kommer, hvorfor de kommer lige nu, og hvad vi som individer og samfund gør og måske bør gøre.
Flygtningekriserne betegner et paradigmeskifte, verden bliver aldrig den samme efter dette, og vi er konfronteret med helt centrale moralske og praktiske spørgsmål om, hvordan vi skal klare det. Vi er nødt til at forholde os til alle de andre mennesker,der vil have det som os.

Sted: Grundtvigs højskole, Foredragssalen
Tid: tirsdag den 5.september kl.19.30
Entré, kaffe og kage: 80 kroner

Se hele kalenderen