Fotograf Mads Nissen

Mads Nissen er en af Danmarks mest markante og prisvindende dokumentar-fotografer.

Intimitet og nærvær kendetegner hans arbejde, som sætter fokus på vor tids store globale udfordringer såsom ulighed, manglende menneskerettigheder og menneskets forhold til naturen.Efter endt uddannelse som fotojournalist i 2007 bosatte Mads Nissen sig i Shanghai for at dokumentere de menneskelige og sociale konsekvenser af Kinas økonomiske vækst.
Efter to år som freelancer i Kina flyttede han tilbage til Danmark og er i dag  fastansat fotograf på Dagbladet Politiken. Han er internationalt repræsenteret af Panos Pictures og hans arbejde publiceres i blandt Time, Newsweek, CNN, The Guardian, Stern og Der Spiegel.Mads Nissens arbejde er blevet hædret med over 50 priser internationalt og i Danmark, og ved det danske Årets Pressefoto er han blandt andet blevet tildelt hovedpriserne Årets Billede samt Årets Fotograf – to gange.
I 2015 vandt hans billede af det russiske par Jon og Alex hovedprisen i World Press Photo.Mads Nissen har udgivet fotobøgerne De Faldne (People’s Press) samt AMAZONAS (Gyldendal), som han arbejdede på i syv år.Han er netop kommet hjem fra Colombia hvor han har fulgt konflikten og fredsprocessen tæt. Blandt andet har han fotograferet vinderen af Nobels Fredspris præsident Santos samt FARC-guerillaen, slumkvartererne og et illegalt kokain laboratorium.Mads Nissen kommer til Grundtvigs for at vise udpluk af sine billeder og fortælle om sine oplevelser som fotograf.Se mere på: www.madsnissen.com / @madsnissenphotoSted: Grundtvigs højskole, Foredragssalen
Tid: Tirsdag den 12.december kl.19.30
Entré, kaffe og kage: 80 kroner

Se hele kalenderen

Jon, 21, and Alex, 25.