Kalender
En central del af Grundtvigs er at få indblik, indsigt og information udefra, derfor inviterer vi ofte mange forskellige foredragsholdere, musikere og andre inspirerende mennesker forbi vores højskole. Følg med her.
25.august
H.C.Andersen på Mungo Park
En hæsblæsende tour de force gennem efterladenskaberne fra Danmarks store digter. 156 eventyr. Tre skuespillere. Én forestilling. ”Klart frostvejr. Øm i penis. Spadseret” (H. C. Andersens dagbog, 1845)
Læs mere
29.august
Fotograf og billedredaktør Sigrid Nygaard
Under overskriften ’Jeg er blevet voldtaget’ trykte Dagbladet Information i januar 2016 fire kvinders historier om seksuelle overgreb. I de næste måneder valgte omkring 170 kvinder at dele deres historie. Journalist Lærke Cramon, fotograf Sigrid Nygaard og redaktør Anna von Sperling blev nomineret til Cavlingprisen for serien "Vidnesbyrd". Sigrid Nygaard kommer til Grundtvigs og viser billeder og fortæller om "Vidnesbyrd"
Læs mere
31.august
Koncert og fortælling ved Mathias Heise
Mathias Heise er en af de få jazz-mundharpister i Danmark og er et talent af helt utrolige dimensioner, både som instrumentalist på mundharpe og tangenter samt som komponist. I 2013 slog han sit navn fast internationalt, da han, som 20 årig, vandt verdensmesterskabet i kromatisk jazz mundharpe ved World Harmonica Festival i Tyskland.
Læs mere
5.september
Rejser i flygtningestrømmen
Thomas Ubbesen er journalist og forfatter og har fra en tidlig alder rejst over hele kloden og dækket sine oplevelser i en række både trykte og elektroniske medier. Han har i mange år rejst blandt og sammen med flygtninge fra krige, katastrofer og social elendighed på flere kontinenter; han har mødt dem på deres vandringer, i lejrene, foran grænsehegnenes pigtråd og i sammenstød med politisoldaterne.
Læs mere
7.september
Forfatter Naja Marie Aidt

For to år siden døde Naja Marie Aidts søn Carl i en ulykke, 25 år gammel. HAR DØDEN TAGET NOGET FRA DIG SÅ GIV DET TILBAGE udkom i marts 2017 og er en ærlig bog om, hvordan sorg er, hvordan den forandrer ens forhold til virkeligheden, til ens nærmeste, til tiden. Naja Marie Aidt kommer til Grundtvigs for at fortælle om sit forfatterskab og om at finde inspiration til at skrive.

Læs mere
7.september
Ungdommens Folkemøde
Grundtvigs deltager i Ungdommens Folkemøde i København den 7.-8.september med en stadeplads fyldt med kulturelle møder og social aktivisme. Fredag afholder vi fællesspisning for 250 mennesker. Vores vision er at give dig forskellige perspektiver med på vejen, styrke din stemme og motivere dig til at kæmpe for den forandring, du ønsker. En vision der bygger på Grundtvigs tanker om oplysning og frisind - de præcis samme tanker, som gav ham drivkraften og modet til etablere Grundtvigs Højskole i 1856.
Læs mere
14.september
Koncert med Stranger the horse
Stranger the Horse er bygget op omkring sanger/guitarist og sangskriver Julian Falcks dragende og stemningsfyldte sange. Musikken er en blanding af rock, country, electronica og folk med referencer til navne som The Flaming Lips, Little Feat og Belle Brigade bl.a.
Læs mere
19.september
Radiobiograf med Louise Krage
Vi mørkelægger skolens foredragssal og åbner for en fokuseret lytteoplevelse, hvor al opmærksomhed kan rettes mod den afspillede lyd. Højskolens journalistiklærer, Louise Krage, der bl.a. underviser i Radio og selv har en baggrund fra Radio 24syv og DR, står for aftenen. Hun afspiller klip fra forskellige radioprogrammer og -montager.
Læs mere
28.september
Bjørn Ihler om Utøya
Bjørn Ihler var meget tæt på, da Anders Breivik den 22. juli 2011 myrdede 77 mennesker, først i Oslo og siden på den lille ø Utøya. Bjørn Ihler gemte sig i lyngen på øen. Anders Breivik stod få meter derfra og henrettede andre unge. Havde han fortsat i Bjørn Ihlers retning havde Ihler ikke haft en chance. Bjørn Ihler kommer til Grundtvigs højskole og fortæller om sine oplevelser fra Utøya og om, hvorfor han trods sine hårde oplevelser stadig mener, at umenneskelighed skal mødes med menneskelighed og demokrati.
Læs mere
3.oktober
Jakob Olrik: Det perfekte look
Aldrig før har vi haft så meget kropsdyrkelse og så lidt kropsnydelse. Vi vil være unge, smukke og nå helt uopnåelige idealer, når det kommer til både ansigt, krop og sågar også når det handler om intime steder. Jakob Olrik giver et humoristisk og indsigtsfuldt foredrag, med værktøjer til at styrke troen på, at vores vigtigste virkemiddel over for andre er vores selvopfattelse.
Læs mere
5.oktober
Koncert med Bisse
Den danske sangskriver og musiker Bisse har en velfortjent titel som en af Danmarks mest interessante artister lige nu. Han har skabt stor opmærksomhed med sin meget flittige produktion og har i løbet af halvandet år udgivet ikke mindre end 5 albums.
Læs mere
10.oktober
Fællesskaber i opløsningstiden
Denne aften på Grundtvigs peger Gertrud Højlund på nogle af de opsplittende kræfter, der præger vores tid og laver en sammenligning med Danmark i gamle dage. Hvordan står det til med vores egne forestillinger om fremtid og fællesskab i dag? Og kan vi egentlig bruge noget af Grundtvigs gods?
Læs mere
17.oktober
Mød Clement Kjersgaard
Mød studievært, redaktør, bladudgiver og en af Danmarks travleste foredragsholdere og ordstyrere, Clement Kjersgaard på Grundtvigs. Aftenens emne bliver først besluttet kort forinden, så det kan blive så aktuelt som muligt. Det kan være f.eks. om den politiske situation i Danmark eller verden om 10 år, om mediernes rolle i samfundet, om demokratiets krise, om dannelse eller noget helt sjette. Uanset emnet, kan vi garantere en interessant aften!
Læs mere
24.oktober
Når det perfekte bliver det normale
Niels Ulrik Sørensen er souschef og lektor ved Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, hvor han forsker i ungdomskultur, kropskultur og trivsel. Med udgangspunkt i sin forskning om unges trivsel og mistrivsel fortæller Niels Ulrik Sørensen om et ungdomsliv, hvor der på alle arenaer er pres på at skabe sig selv og leve op til forestillinger om perfektion.
Læs mere
31.oktober
Popkultur ved Lucia Odoom
Lucia Odoom er vært på podcasten Politikens Poptillæg, kritiker og skribent. Hun har været radiovært på P3’s Det elektriske Barometer og efterfølgende på P6Beat og på P1. Hun er redaktør på Poppel - et magasin, der hylder ”fandom”; dét at være optaget af popkultur, kunst, poesi, musik og identitet. Hun gæster højskolen for at fortælle om, hvorfor populærkulturen er så vigtig lige nu.
Læs mere
2.november
Oplev Ida Wenøe live
Ida Wenøes musik rummer spor fra både 60-70’ernes folk-scene og højskolesangbogen. Fra Carl Nielsen og Sebastian til Joni Mitchell og Leonard Cohen.
Læs mere
4.november
Turen går til Marokko
Den fælles studietur går til Marrakech i Marokko. En by der kombinere Østens mystik med naturoplevelser. Hvor befolkningen er lette at falde i snak med, uanset om I kan tale samme sprog, eller om det foregår med fagter. Maden er fremragende, og solen skinner 300 dage om året. Og så er det byen, hvor Atlasbjergene tårner sig op bag ørkenen, og danner en smuk ramme for opholdet.
Læs mere
14.november
Mød skuespiller Carsten Bjørnlund
Mød skuespilleren Carsten Bjørnlund, der fortæller om sin vej til at blive skuespiller - en vej, der ikke altid har været lige nem og snorlige. Han fik sit store gennembrud, da han spillede Patrik i TV2-serien "Forsvar", men det helt store folkelige gennembrud kom med hans rolle som Frederik i "Arvingerne".
Læs mere
16.november
Grieg i Koncerthuset
Vi tager til DR's imponerende koncerthus for at opleve to sider af Nordens mest populære komponist, Edvard Grieg: Først hans stormfulde Klaverkoncert og så de norske miniaturer i Lyrisk Suite for orkester. Richard Strauss’ geniale Tod und Verklärung er et symfonisk digt om overgangen fra liv til død.
Læs mere
18.november
Gammel elev fest
Så er tiden endnu engang kommet, hvor der bliver mulighed for at svælge i masser af den elskede højskole feeling. Gammelelevweekenden ligger i år den 18.-19.november.  
Læs mere