Kalender
En central del af Grundtvigs er at få indblik, indsigt og information ude fra, derfor inviterer vi ofte mange forskellige foredragsholdere, musikere og andre inspirerende mennesker forbi vores højskole. Følg med her.
29.juni
Mød os på Roskilde
Der er en stærk tradition for en stor Grundtvigscamp på Roskilde Festival fyldt med tidligere elever fra højskolen - i år er der 80 elever fra foråret alene, der kommer. Det er en oplagt mulighed for at gense gode højskolevenner fra alle ender af landet og måske også opleve en række af de bands og kunstnere, der har spillet koncerter på Grundtvigs som f.eks. AyOwa, Fallulah og Carl Emil Petersen. Der går endda rygter om, at Grundtvigs musiklærer Tue West kigger forbi campen med sin guitar....
7.juli
Julie Maria og Rytmisk kor
To af Danmarks dygtigste kordirigenter indenfor rytmisk kor, Morten Kjær og Line Groth, har i denne uge indstuderet en lang række nye hits med en stor flok glade korsangere. Nu er det tid til at vise, hvad de har lært, og det gør de ved en koncert på højskolen. Som gæstesolist har de ingen ringere end sangerinde og sangskriver Julie Maria.
Læs mere
26.juli
Mød forfatter Hanne Højgaard Viemose
Forfatteren Hanne Højgaard Viemose skriver råt, usentimentalt, nærværende, sjovt og rørende. Med virkeligheden som motor skriver hun om et rastløst ’jeg’, der forsøger at finde sig selv – eller måske at finde ud af sig selv. Det gælder både i debuten ”Hannah” fra 2011 og i den selvstændige opfølger ”Mado” fra 2015.
Læs mere
3.august
Per Stig Møller om terror
Per Stig Møller er en dansk politiker og litterat, dr.phil. Han var fra 1984 til 2015 medlem af Folketinget, hvor han repræsenterede Det Konservative Folkeparti og bl.a. nåede at besidde posten som udenrigsminister. Han kommer til Grundtvigs højskole i forbindelse med sommerens filosofikursus, der i år har overskriften "Fri os fra terror".
Læs mere
23.august
Velkommen til nye elever!
Så starter efterårsholdet 2017 op på Grundtvigs! Vi glæder os helt vildt til at byde jer velkommen, og vi har gjort os umage for at sammensætte et fedt ophold til jer. På Grundtvigs kan I sammensætte jeres eget skema med hovedvægt på et gennemgående A-fag, I vil møde spændende kulturpersonligheder med noget på hjerte, komme på rejse til Marrakech og ikke mindst møde en masse søde og sjove nye venner.
Læs mere
25.august
H.C.Andersen på Mungo Park
En hæsblæsende tour de force gennem efterladenskaberne fra Danmarks store digter. 156 eventyr. Tre skuespillere. Én forestilling. ”Klart frostvejr. Øm i penis. Spadseret” (H. C. Andersens dagbog, 1845)
Læs mere
29.august
Fotograf og billedredaktør Sigrid Nygaard
Under overskriften ’Jeg er blevet voldtaget’ trykte Dagbladet Information i januar 2016 fire kvinders historier om seksuelle overgreb. I de næste måneder valgte omkring 170 kvinder at dele deres historie. Journalist Lærke Cramon, fotograf Sigrid Nygaard og redaktør Anna von Sperling blev nomineret til Cavlingprisen for serien "Vidnesbyrd". Sigrid Nygaard kommer til Grundtvigs og viser billeder og fortæller om "Vidnesbyrd"
Læs mere
31.august
Koncert og fortælling ved Mathias Heise
Mathias Heise er en af de få jazz-mundharpister i Danmark og er et talent af helt utrolige dimensioner, både som instrumentalist på mundharpe og tangenter samt som komponist. I 2013 slog han sit navn fast internationalt, da han, som 20 årig, vandt verdensmesterskabet i kromatisk jazz mundharpe ved World Harmonica Festival i Tyskland.
Læs mere
5.september
Rejser i flygtningestrømmen
Thomas Ubbesen er journalist og forfatter og har fra en tidlig alder rejst over hele kloden og dækket sine oplevelser i en række både trykte og elektroniske medier. Han har i mange år rejst blandt og sammen med flygtninge fra krige, katastrofer og social elendighed på flere kontinenter; han har mødt dem på deres vandringer, i lejrene, foran grænsehegnenes pigtråd og i sammenstød med politisoldaterne.
Læs mere
7.september
Forfatter Naja Marie Aidt

For to år siden døde Naja Marie Aidts søn Carl i en ulykke, 25 år gammel. HAR DØDEN TAGET NOGET FRA DIG SÅ GIV DET TILBAGE udkom i marts 2017 og er en ærlig bog om, hvordan sorg er, hvordan den forandrer ens forhold til virkeligheden, til ens nærmeste, til tiden. Naja Marie Aidt kommer til Grundtvigs for at fortælle om sit forfatterskab og om at finde inspiration til at skrive.

Læs mere
14.september
Koncert med Stranger the horse
Stranger the Horse er bygget op omkring sanger/guitarist og sangskriver Julian Falcks dragende og stemningsfyldte sange. Musikken er en blanding af rock, country, electronica og folk med referencer til navne som The Flaming Lips, Little Feat og Belle Brigade bl.a.
Læs mere
26.september
Bjørn Ihler om Utøya
Bjørn Ihler var meget tæt på, da Anders Breivik den 22. juli 2011 myrdede 77 mennesker, først i Oslo og siden på den lille ø Utøya. Bjørn Ihler gemte sig i lyngen på øen. Anders Breivik stod få meter derfra og henrettede andre unge. Havde han fortsat i Bjørn Ihlers retning havde Ihler ikke haft en chance. Bjørn Ihler kommer til Grundtvigs højskole og fortæller om sine oplevelser fra Utøya og om, hvorfor han trods sine hårde oplevelser stadig mener, at umenneskelighed skal mødes med menneskelighed og demokrati.
Læs mere
3.oktober
Jakob Olrik: Det perfekte look
Aldrig før har vi haft så meget kropsdyrkelse og så lidt kropsnydelse. Vi vil være unge, smukke og nå helt uopnåelige idealer, når det kommer til både ansigt, krop og sågar også når det handler om intime steder. Jakob Olrik giver et humoristisk og indsigtsfuldt foredrag, med værktøjer til at styrke troen på, at vores vigtigste virkemiddel over for andre er vores selvopfattelse.
Læs mere
5.oktober
Koncert med Bisse
Den danske sangskriver og musiker Bisse har en velfortjent titel som en af Danmarks mest interessante artister lige nu. Han har skabt stor opmærksomhed med sin meget flittige produktion og har i løbet af halvandet år udgivet ikke mindre end 5 albums.
Læs mere
10.oktober
Fællesskaber i opløsningstiden
Denne aften på Grundtvigs peger Gertrud Højlund på nogle af de opsplittende kræfter, der præger vores tid og laver en sammenligning med Danmark i gamle dage. Hvordan står det til med vores egne forestillinger om fremtid og fællesskab i dag? Og kan vi egentlig bruge noget af Grundtvigs gods?
Læs mere
17.oktober
Mød Clement Kjersgaard
Mød studievært, redaktør, bladudgiver og en af Danmarks travleste foredragsholdere og ordstyrere, Clement Kjersgaard på Grundtvigs. Aftenens emne bliver først besluttet kort forinden, så det kan blive så aktuelt som muligt. Det kan være f.eks. om den politiske situation i Danmark eller verden om 10 år, om mediernes rolle i samfundet, om demokratiets krise, om dannelse eller noget helt sjette. Uanset emnet, kan vi garantere en interessant aften!
Læs mere
24.oktober
Når det perfekte bliver det normale
Niels Ulrik Sørensen er souschef og lektor ved Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, hvor han forsker i ungdomskultur, kropskultur og trivsel. Med udgangspunkt i sin forskning om unges trivsel og mistrivsel fortæller Niels Ulrik Sørensen om et ungdomsliv, hvor der på alle arenaer er pres på at skabe sig selv og leve op til forestillinger om perfektion.
Læs mere
31.oktober
Popkultur ved Lucia Odoom
Lucia Odoom er vært på podcasten Politikens Poptillæg, kritiker og skribent. Hun har været radiovært på P3’s Det elektriske Barometer og efterfølgende på P6Beat og på P1. Hun er redaktør på Poppel - et magasin, der hylder ”fandom”; dét at være optaget af popkultur, kunst, poesi, musik og identitet. Hun gæster højskolen for at fortælle om, hvorfor populærkulturen er så vigtig lige nu.
Læs mere
2.november
Oplev Ida Wenøe live
Ida Wenøes musik rummer spor fra både 60-70’ernes folk-scene og højskolesangbogen. Fra Carl Nielsen og Sebastian til Joni Mitchell og Leonard Cohen.
Læs mere
4.november
Turen går til Marokko
Den fælles studietur går til Marrakech i Marokko. En by der kombinere Østens mystik med naturoplevelser. Hvor befolkningen er lette at falde i snak med, uanset om I kan tale samme sprog, eller om det foregår med fagter. Maden er fremragende, og solen skinner 300 dage om året. Og så er det byen, hvor Atlasbjergene tårner sig op bag ørkenen, og danner en smuk ramme for opholdet.
Læs mere