Ungdommens Folkemøde

Grundtvigs deltager i Ungdommens Folkemøde i København den 7.-8.september med en stadeplads fyldt med kulturelle møder og social aktivisme. Fredag afholder vi fællesspisning for 250 mennesker.

Vores vision er at give dig forskellige perspektiver med på vejen, styrke din stemme og motivere dig til at kæmpe for den forandring, du ønsker. En vision der bygger på Grundtvigs tanker om oplysning og frisind – de præcis samme tanker, som gav ham drivkraften og modet til etablere Grundtvigs Højskole i 1856.

Med vores årlige bandeseminarer og med fag som NGO – Gør en forskel, Dokumentarisk foto, Radikalisering, Radiojournalitisk og Politisk kommunikation tager vi fat på vigtige samfundsrelevante emner, inviterer ildsjæle indenfor og klæder dig på til at tage kritisk stilling til de problemstillinger, vi står overfor som samfund. 

 

Torsdag 7/9 kl. 11.30-13: Workshop om bandekriminalitet

Viden og forståelse for banders opståen og de dynamikker, der kendetegner dem, er vigtig i det sociale og forebyggende arbejde med bander. Vi skal i workshoppen arbejde med og reflektere over spørgsmål som: Hvorfor opstår grupperne? Hvilke normer har de? Hvorfor bliver grupperne voldelige? Hvordan kan vi influere på denne proces? Hvordan undgår man tilgang/rekruttering til grupperne? Hvordan kan man hjælpe de unge ud af grupperne? Hvordan skaber man alternative fællesskaber?

Facilitator: Højskolelærer og forfatter Søren Lerche

 

Fredag d. 8/9 kl. 17.00-18.30 foran Store Scene: Fællesspisning

Folkekøkkenstemning, lækker mad, langborde og masser af snak.
Samtale er nerven i et demokrati og NGO-holdet og kokkene fra Grundtvigs Højskole serverer lækker klimavenlig mad og inviterer dig til at starte en dialog med et menneske, du endnu ikke har mødt til fællesspisningen på UFM.

Det er social aktivisme. Det er super sjovt og givtigt, og du er inviteret!

Læs mere om Grundtvigs på UFM